fbpx

Hétvégén a Városligetbe költözik a hazai cyclo-cross élet

Január 9-én, vasárnap rendezik a Cyclo-Cross Országos Bajnokságot, aminek ezúttal egy különleges helyszín ad otthont. A cyclo-cross történelme során már sokszor versenyezhettek a szakág megszállottjai a Városligetben, de az elmúlt években erre sajnos nem volt lehetőség, most viszont 2022-es Országos Bajnokság helyszíneként visszatér a verseny Budapest egyik nevezetességéhez.

Cyclo-cross Országos Bajnokság 2022

November végén bejelentésre került, hogy a 2022-es Cyclo-Cross Országos Bajnokságnak a Városliget ad otthont, ami a szakág számára egy kiváló lehetőség arra, hogy a főváros egy közkedvelt helyszínén népszerűsítse önmagát, a kifejezetten a versenyre érkező nézők mellett az arra járó kirándulók, városnézők is belekóstolhatnak egy cyclo-cross verseny hangulatába és remélhetőleg lesznek olyanok, akiket rabul ejt a kerékpározás őszi-téli szakága.

A szakág kedvelőinek már csak azért is érdemes kilátogatni hétvégén a Városligetbe a Királydomboz, mert az OB-n előreláthatólag mindenki ott lesz, így a ritka alkalmak egyikeként élőben lehet majd látni a világ élvonalába tartozó Vas Blankát versenyezni. Természetesen a többi futamban is ott lesznek hazánk legjobbjai, akik izgalmas versenyt fognak vívni az országos bajnoki címekért.

Versenyzőként is neki lehet vágni az Országos Bajnokságnak – feltéve ha rendelkezünk 2022-re kiváltott versenyzői licenccel -, január 5. szerda éjfélig lehet nevezni az U11-es kategóriától a Master4-ig.

A hivatalos pályabejárásra szombaton 11.00-14.00 között kerül sor, a futamok vasárnap 10 órától 14.45-ig zajlanak, az eredményhirdetést pedig 15 órától tartják.

További információk és versenykiírás ide kattintva érhető el.

2021-2022 Cyclo-cross versenynaptár (magyar)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo