fbpx

Lehullt a lepel – A Városligetben rendezik a Cyclo-Cross OB-t!

Sokáig kérdéses volt, hogy hol fogják megrendezni az idei Cyclo-Cross Országos Bajnokságot, de végül bejelentésre került, a főváros egyik legnépszerűbb helyszíne, a Városliget fogja vendégül látni a szakág legrangosabb versenyét.

A Cyclo-Cross OB pontos helyszínét egészen idáig homály övezte, mindössze annyit lehetett róla tudni, hogy január második hétvégéjén valahol Budapesten fogja rendezni a Magyar Kerékpáros Szövetség. Ha pesszimisták lennénk már-már azt hihettük volna, hogy senki nem tudja mi lesz ennek a versenynek a sorsa, mert az OB előtt másfél hónappal még nem volt semmi konkrét információ, de végül megérte várni és lehullt a lepel, egy sajtótájékoztató keretén belül bejelentették, hogy pontosan hol és mikor lesz az országos bajnokság.

Január 9-én a Városligetben a Királydomb és közvetlen környékén fogják megrendezni a cyclo-cross szakág legrangosabb hazai versenyét.

MTI/Máthé Zoltán

Az esemény csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója ( aki egyben a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja is) elmondta: nagy örömmel fogadták az (MKSZ) döntését, és büszkék arra, hogy januárban vendégül láthatják a manapság rendkívül népszerű bringás szakág egyik legfontosabb hazai megmérettetését. Hozzátette: történelmi lépés ez, hiszen az amatőrsport után a profi sport is megjelenik a jelentős megújításon átesett Városligetben.

Kovács Béla, az MKSZ szakmai alelnöke arról beszélt, hogy a cyclo-cross szakág egyrészt az utánpótlás kerékpáros oktatás egyik kézenfekvő eszköze, másfelől a nyári szezon végeztével az őszi-téli időszakban is biztosítja a versenyzési lehetőséget. A téli hónapokban ma már a világ országúti és mountain bike-os bringásai is a legfontosabb edzési és versenyzési lehetőségként számolnak a cyclo-crosszal, és nincs ez másként a hazai versenyzőkkel sem. Elmondta, a rendezvény keretében az U11-től a master korosztályokig összesen közel háromszázan mérik majd össze erejüket és kerékpár-kezelési tudásukat.

Az OB-n várhatóan indul a szakág legsikeresebb hazai versenyzője, a felnőtt világkupafutam-győztes, Eb-ezüstérmes Vas Kata Blanka is.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo