fbpx

Gepida Tour fejvédő

A kerékpárjairól és az ebike-jairól híres hazai kerékpármárka a kiegészítők piacán is egyre erőteljesebben jelen van, a Gepida a kerékpáros sisakból már öt modellt kínál, melyek ár-érték arányban kifejezetten jónak számítanak. A Gepida Tour egy modern MTB fejvédő, ami megnövelt védelemmel teszi biztonságosabbá a bringázásokat, a színei fiatalosak, azoknak fognak tetszeni, akik az élénk színeket kedvelik. A terephasználaton túl túra felhasználásra és ebike-ra is tökéletesen alkalmas.

Mondhatnánk, hogy a Gepida Tour sisak a csúcsmodell Tour Pro kistestvére, de csak egy picivel van lemaradva a legjobb modelltől. A Tour fejvédőben szintén fontos szerepet kapott a védelem, ezért megnövelt halánték- és tarkóvédelemmel rendelkezik ez a sisak, biztonságosan használható montizás vagy városi közlekedés során is, de akár az ebike-ok nagyobb tömeg, nagyobb sebesség okozta extra kihívásainak is teljes mértékben megfelel. Dupla In-Mold felépítéssel rendelkezik a Tour, mely azt jelenti, hogy nem csak a sisak felső részén sütötték össze az EPS habot egy külső héjjal, hanem alulra is került egy héj, ami az erős szerkezet mellett védi a fejvédőt a tárolás okozta benyomódásoktól, megsérülésektől.

A megfelelő illeszkedésért és kényelemért (na meg biztonságért) egy állítható tarkómagasságú, mikrometrikus tekerővel ellátott fejkörméret-állító rendszer került a Tour-ba, mellyel teljes mértékben a fejünkre tudjuk állítani a sisakot. A pántrendszer is jól személyre szabható, melynek fontos eleme a fül alatti pánt elosztó, ami kényelmes viseletet tesz lehetővé, ilyet általában a sokkal drágább fejvédőkben szoktunk látni.

Jó tapintású, gyorsan száradó, antibakteriális szivacsokat találunk a Gepida Tour fejvédően bőségesen, amiket mosás esetén ki tudunk venni a fejvédőből. A gyári szivacsozás egy beépített rovarhálót is tartalmaz, ami megvéd a nem kívánatos darazsaktól, méhektől és hasonló szúrós ízeltlábúaktól. Tartalék szivacs jár a fejvédőhöz, ami rovarháló nélküli, így azok is megtalálhatják a számításukat ebben a modellben, akik nem igénylik, szeretik a rovarhálós fejvédőket. Valószínűleg a szellőzésre sem lesz panaszunk a Tour modellnél, mert 16 szellőzőnyílás található a sisakon.

Egy napellenzőt terveztek a Tour elejére, amit akár könnyedén le tudunk venni, ezenkívül állítható a szöge, így időjárásnak, terepviszonyoknak, ízlésnek megfelelően tudjuk szabályozni a nap és gally védelem mértékét. Két méretben és három színben (UV sárga, narancs, piros) elérhető a Gepida Tour, mindegyik szín eléggé élénk, ami jót tesz a láthatóságunknak a forgalomban. A Tour színeiben éppen ellentéte a Tour Pronak, ahol éppen a visszafogottságot emeltük ki, így aki a visszafogott színeket kedveli annak a Pro modell, míg az élénk színeket szeretőknek Tour modell ajánlott.

Ajánlott fogyasztói ár: 23 600 Ft

További információk a Gepida honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo