fbpx

Gepida Tour Pro MTB sisak

A Gepida fejvédők közül a Tour Pro egy minőségi MTB sisak, ami az enduro felhasználástól az e-bike túrákig széles körben használható. A masszív állítható napellenzője van, hátul extra tarkóvédelemmel rendelkezik és teljes mértékben a bringás fejére szabható. Gepida kerékpárunk mellé szinte kötelező választás.

A mai modern MTB fejvédők már számos kihívásnak megfelelnek, egyrészt az egyre durvább felhasználásnak köszönhetően fokozott védelemmel vértezik fel őket a gyártók, másrészt a kényelemre is odafigyelnek a tervezéskor, hogy akár egész nap is komfortosan viselhetőek legyenek. Ezenkívül lehetnek még olyan extrák mint az állítható napellenző, ami nem csak a naptól véd, hanem az MX szemüvegünket is feltehetjük alá.

A Gepida Tour Pro sisakja a jelenleg divatos all-mountain, enduro fejvédők dizájnját követi, de nem csak megjelenésben, hanem védelemben is. A Tour Pro megnövelt halánték- és tarkó védelemmel rendelkezik, melynek köszönhetően nagyobb biztonságban bringázhatunk benne. Ezenkívül dupla In-Mold szerkezetű, az EPS habon felül és alul is található egy külső héj, ami nem csak eséskor hasznos, hanem a sisak tárolásakor sem fordul elő olyan, hogy véletlenül megnyomjuk a habot alulról.

A pontos illeszkedést egy állítható magasságú, mikrometrikus fejkörméret-állító rendszerre bízta a Gepida, amivel gyorsan a fejünkre állíthatjuk a fejvédőt. A pántok szintén személyre szabhatóak, minden pánt ott fog futni, ahol szeretnénk, egyik sem fogja véletlenül sem dörzsölni a fülünket. Az állító rendszer mellett a szivacsok is fontos elemei egy kényelmesen viselhető fejvédőnek, ezért a Gepida jó tapintású, antibakteriális szivacsokat tett a Tour Pro sisakba. A szivacsok kivehetőek és moshatóak, és a gyári szivacsozásba egy rovarhálót is beépítettek a nem kívánt szárnyas élőlények ellen. Tartalék szivacsok is járnak a fejvédőhöz, melyek nem rovarhálósak, ezzel azoknak is kedvez a gyártó, akik a normál szivacsokat szeretik.

A mai all mountain, enduro sisakok sajátja a hosszú, állítható napellenző, mely jól jön erős fényben, de a fejmagasságban található vékonyabb ágaktól, gallyaktól is megvéd. Sőt mivel az enduro felhasználás mellett sokan nem normális szemüveget használnak, hanem pántos sí, MX, DH vagy hasonló elnevezésű szemüveget, amit fel tudunk tolni a napellenző alá, ha nincs éppen szükségünk rá. Ha nincs szükségünk a napellenzőre akkor akár le is csavarozhatjuk.

A Gepida Tour Pro két méretben és három színben (fehér, szürke, fekete) elérhető, amit a visszafogottabb színeket kedvelők biztos szeretni fognak, vagy ha egy mindenhez illő sisakot szeretnénk akkor is jó választás ezen színek közül választani. A Tour Pro elég széles körben használható sisak, ahogy már feljebb említettük bátran választhatjuk keményebb, enduro felhasználásra, de akár túrázhatunk is benne vagy Gepida e-bike-unk mellé is kitűnő döntés.

Ajánlott fogyasztói ár: 28 600 Ft

További információk a Gepida honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo