fbpx

Enyhe téli időben és mínuszokban! – 575 thermo felső teszt

Amikor nem a mínuszok tombolnak odakint, hanem a mostanában szokásos enyhe tél az úr akkor külső rétegként optimális viselet az 575 thermo felső, de fagyos időben is használható extra hőtartó rétegként a télikabát alatt.

Az 575 téli ruhakörképben szereplő ruhákat tartós teszteljük is, így nem csak egy rövid próba után mondunk róluk véleményt, hanem sok-sok kilométeren keresztül gyűjtjük a velük kapcsolatos tapasztalatokat. Az 575 ruhateszt sorozatunkat az egyik legtöbbet viselt darabbal, a thermo felsővel kezdem, melyet március óta használok a télies tavasztól kezdve, az enyhe őszön át, az újra dermesztő hideg télig.

A thermo mezek, felsők nem kifejezetten télre készült ruhadarabok, sokféle időjárási körülmény között lehet őket viselni attól függően, hogy milyen másik ruhával kombináljuk őket. Hordhatjuk őket magukban, nyári-téli aláöltözettel, mellénnyel vagy akár télikabát alatt, egyszóval ősztől-tavaszig mindig megtaláljuk a helyüket a bringás ruhatárunkban. Az 575 thermo felső anyaga puha, belülről bolyhos és a thermo anyagok jó hőtartóképességével rendelkezik, lényegében ettől thermo felső…

A tesztelt thermo felső a “céges” dizájnt kapta, ami kifejezetten nekünk készült, kereskedelmi forgalomban (még) nem kapható, de ezenkívül elég sokféle mintázattal elérhető még ez a ruhadarab az 575-nél, a vélemény szerint a miénknél jobban kinézőkben is. A szabás szokott kulcskérdés lenni nálam a hűvösebb időre tervezett, vastag mezeknél. Mellben széles vagyok és a vastagabb anyagok nem tágulnak úgy, mint a nyári mezek anyagai, de ennél a felsőnél nem volt ilyen probléma, az L-es méret úgy állt rajtam, mintha rám öntötték volna. Ahogy a gyártó is mondja a szabás kicsit lazább, de nem lobogós, kényelmesen aláfér egy másik réteg ruha is. A nyakrész jól illeszkedik, nem áll el, a mandzsetta puha, a derék hűvös időhöz is elég hosszú hátul és a 3 zseben felül a középsőn cipzárral záródót is találunk. Erről a zsebről el kell mondanom, hogy már több, mint fél éve megvolt a mez, de csak novemberben a fotózáskor vettem észre, hogy a belseje végig bikemag feliratokkal van tele, szeretem az ilyen apróságokat.

Na, de nézzük a gyakorlatban! A március elég hűvösen indult és ért is véget, nem szeretek rövid-röviden kívül mást is viselni bringán tavasszal, de most nem volt más választásom. A télikabáthoz már túl meleg volt, a nyári mezekhez pedig túl hideg, ezért kellett egy átmeneti felső a 8-12 fokos tavaszi “melegre”. Teljes membrános kabátom van, ami erre az időre készült, viszont száraz időben annyira nem szeretem, mert egy idő után belülről elázom benne, ezért jobban preferálom a jól szellőző felsőket. Éppen kapóra jött a frissen elkészült 575 thermo felsőm, amit azonnal szolgálatba is állítottam. Először 10 fokban egy szélálló mellénnyel vettem fel, teljesen jó választás volt, mindösszesen a vállam fázott néha egy kicsit, amit a későbbiekben egy rövid ujjú aláöltözet viselésével küszöböltem ki. Ennél hidegebben is simán viselhető, én 7-8 fokban még mindig inkább ezt vettem fel egy téli hosszú ujjú aláöltözettel és mellénnyel, minthogy egy télikabátot válasszak, amiben szétizzadom magam. Persze ez teljesen egyénfüggő, én mondjuk fázós vagyok és izzadós, ami annyira nem jó párosítás.

A télből gyorsan átváltott az időjárás késő tavaszba, így a thermo felső a szekrénybe került és várta az őszt, amire tényleg sokat kellett várni idén és rövid ideig tartott. Azért október végén, november elején már volt olyan idő, hogy a nyári mezben fáztam volna és így elővettem az 575 thermo felsőt. Ebben az időszakban rengeteg hordtam magában, nekem 12 fok körül felül ez az optimális viselet, hegyen kicsit beleizzadok, de síkra és lejtőkre már szükségem van a vastag anyagra. Egyébként meglepően gyorsan szárad, aláöltözet nélkül attól féltem, hogy kiizzadva nedves érzet lesz és hideg, de vizesen is elég jól tartja a hőt és nem éreztem, hogy tocsognék az izzadságban. Hosszú bringázásokat is simán bevállaltam benne, mindösszesen egy mellényt gyűrtem be a hátsó zsebembe, de pont nem volt rá soha szükség…

A télbe átváltás is gyorsan megtörtént idén, a 4-5 fok már nem a thermo mez pályája, viszont ahogy 0 fok alá hűlt a levegő vagy szelesebb idő lett, úgy a közepesen vastag télikabátomban elkezdtem fázni (csak egy réteg téli aláöltözetet szoktam alatta viselni). Próbaképpen alávettem az 575 thermo mezt, ami így pont jónak bizonyult a fagyos időben, a plusz thermo réteg hőtartása elég volt a hidegben és nem fülledtem be benne a kabát alá.

Ha már tartós tesztről van szó akkor az 575 thermo felső tartósságáról is írnék. A mosások következtében a színe láthatóan nem fakult, a varrások mindenhol bírják, az anyag sem nyúlott ki és cipzárnak sincs semmi baja, tehát TARTÓS.

Az 575 thermo felsőt azoknak ajánlom, akik nem csak nyáron bringáznak, hanem az átmeneti és a téli hónapokban is kerékpárra ülnek és egy multifunkciós felsőt keresnek, amit enyhe időben önmagában, kemény hidegben pedig hőtartó rétegként is viselhetnek.

Ajánlott fogyasztói ár: 21 990 Ft
További információkért keresd az 575 honlapját.
Vagy menj be az 575 Shop-ba!

Az 575 téli ruhakörképünkért kattints ide!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo