fbpx

Csata a hegyekben, Pogacar győzelem a Tour de France 17. szakaszán

Izgalmasan alakult a Tour de France 17. szakaszának hegyi befutója, Pogacar indított támadást az utolsó emelkedőn, csak Vingegaard és Carapaz tudott a sárga trikóssal menni, viszont a hajrát magabiztosan a szlovén nyerte, mellyel tovább növelte az előnyét az összetettben.

A Tour de France 17. szakaszán ismét eljött az összetett menők napja. A szakasz első fele túl sok nehézséget nem tartalmazott, de az utolsó 60 km-en három kemény (két első kategóriás és egy kiemelt kategóriás befutó) hegy is várt a versenyzőkre, ahol nem volt kérdés, hogy össze fognak csapni a sárga trikóért.

A 2021-es Tour de France a szökésekről szólt eddig, ez a 17. szakaszon sem volt másképp, elsőként Valentin Madouas (Groupama-FDJ) és Pierre Rolland (B&B-KTM) léptek el a többiektől 13 km erejéig. Őket követte a Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe), Danny van Poppel (Intermarché-Wanty Gobert), Dorian Godon (AG2R-Citroën), Anthony Perez (Cofidis) támadása, akikre Anthony Turgis (TotalEnergies), Maxime Chevalier (B&B-KTM) kettőse ugrott fel.

Quintana és Poels megpróbált ezen a napon is a pöttyös trikóhoz pontokat szerezni, de az erőfeszítéseiket túl sok siker nem koronázta, a főmezőny keménye bedarálta őket. A szökésből a hegyeken már csak Perez maradt elöl, de az ő előnye sem volt túl nagy, ezért sokat nem tett volna senki az ő hazaérésére.

Az utolsó hegyhez érve látszódott, hogy ez a nap az összetett menőkről fog szólni. Pogacar csapata a Team UAE vitte a tempót, Majka nagyon sokat dolgozott az élen, melynek egy erősen megfogyatkozott élmezőny lett az eredménye. Majka kiállása után Pogacar indított támadást és Vingegaardon és Carapazon kívül Uran bírta vele egy rövid ideig, de hamar leszakadt a kolumbiai a trióról. Pogacar és Vingegaard vezettek miközben Carapaz csak lógott rajtuk, a szlovén többször lószolt és próbálta leszakítani a többieket, de nem sikerült eltávolodnia. Carapaz az utolsó kilométereken váltott tempót, akivel csak Pogacar tudott lépést tartani, viszont Vingegaard 5-10 mp-es hátrányba követte őket, majd a cél előtt 200 méterrel felért rájuk. Pogacar indította a sprintet és nagyon könnyedén hagyta ott a riválisait, Vingegaard ért be a második helyen, míg Carapaz lett a harmadik. Az összetettben ugyanez lett az állás, Uran lecsúszott a dobogóról. Várhatóan az említett trió fog küzdeni a dobogós helyekért, pontosabban Vingegaard és Carapaz a második, illetve harmadik helyért, mert Pogacar egyre jobban legyőzhetetlennek tűnik ezen a Tour de France-on.

Holnap ismét hegyek és újabb összecsapás várható az összetett menők között.

A 2021-es Tour de France útvonala (szakaszok, szintrajzok)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo