fbpx

Az időjárás sem gátolja a hétvégén svájci sztárkerekessel rajtoló szilvásváradi maratont

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása sem gátolja a vasárnapi Caprine Maraton Szilvásvárad megrendezését. A hétvégi, 9. alkalommal kiírt bükki maratonnal rajtol a négy állomásból álló T-Mobile Top Marton sorozat újabb szezonja, a verseny előtt néhány nappal már 1410-en szerepelnek a nevezési listán. A május 30-ai viadalon a tavalyi felnőtt összetett legjobbak mellett a 2009-es csapat világranglista-első német Multivan Merida Biking Team svájci kerekese is rajthoz áll.

Caprine Maraton Szilvásvárad

Caprine Maraton Szilvásvárad

A szilvásváradi hegyikerékpár-verseny alkalmával a tíz órás rajt után 117-, 70- vagy 39 kilométeren, a Bükk legszebb részein tekerhetnek a kerékpárosok. A szolgáltatások között kerékpármosó, fürdő-lehetőség és chipes időmérés biztosítja a kényelmet és a pontos eredmény-nyilvántartást; a rajtszámok hátoldalán térkép lesz feltüntetve. A résztvevők pólót kapnak emlékbe, az energia-utánpótlást a frissítőállomásokon biztosítják a rendezők.

A német profi Multivan Merida Biking Team versenynaptárából már év elején kiderült, hogy idén is rajthoz állítanak néhány versenyzőt a T-Mobile Top Maraton sorozat első állomásán. A tavalyi Duna Martonon győzelmet szerző duó, a 2005-ös Európa-bajnoki nyerő páros, Hannes Genze és Andreas Kugler érkezett volna a versenyre, de csütörtökön a magyar meghívó levélben kapott tájékoztatást arról, hogy az Eb-ezüstérmes Kugler egyedül jön, mert Genze komoly hátproblémákkal küzd, speciális kezelésen kell otthon részt vennie. A hazai legjobbak közt láthatjuk a tavalyi felnőtt hosszú távú összetett győztes Blazsó Mártont és a női középtáv legjobbját, Dósa Esztert.

A rendezvény ezúttal is bővelkedik kísérőrendezvényekben. A T-Mobile Kerékpáros Természetjáró Túrát a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának idegenforgalmi szakembere vezeti. A 12 km-es, könnyen teljesíthető túra térítésmentes részvételéhez még bringát is kapnak az érdeklődők. Az útvonal a Szilvásváradot a Bükk-fennsíkkal összekötő egykori kisvasút nyomvonalán halad.

Caprine Maraton Szilvásvárad

Caprine Maraton Szilvásvárad

„Tavaly egy picit többen neveztek, ennek lehetnek gazdasági okai vagy akár az időjárással is kapcsolatba hozható, de 1410-en már szerepelnek a nevezési rendszerünkben. Mindhárom távot bejártuk szervező-társaimmal Pünkösd után, az útvonal végig biztonsággal bringázható volt. Mindent egybevetve, a pálya most sokkal jobban tekerhető, mint tavaly a maraton napján. Az elmúlt nagy esőzések következtében annyi történt: technikásabb lett. Van, ahol kimosta a talajt a kövek közül, azokat felforgatta, kicsit rázósabb lett. A szilvási hosszútáv mindig is az ország legkeményebb maratonja volt, végigtekerni is igazi sportteljesítmény. Hogy a bringások hogyan teljesítik az előírt penzumot, azt honlapunkon, a szilvásváradmaraton.hu-n élőben közvetítjük majd. Érdekességként említem, hogy megbecsülésünk jeléül a győztesek idén egy igazán fényes éremmel térhetnek haza, minden aranyérmünk 24 karátos arannyal bevont érem.” – mondta elöljáróban Tarnai Csaba főszervező.

Képek a pályabejárásról: www.szilvasvaradmaraton.hu/page
Bővebb információk: www.szilvasvaradmaraton.hu és www.topmaraton.hu

Összefoglaló kisfilmek a 2009-es versenyről:
http://www.youtube.com/watch?v=k19h6uy6kbg és
http://www.youtube.com/watch?v=_Sdet_Adais

Fotó: Nemes Róbert, Tarnai Csaba
Forrás:Caprine Maraton Szilvásvárad sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo