fbpx

Április elején rendezik a régió legnagyobb gravel versenyét a Wörthi-tónál

A legnagyobb gravel sorozat, a 2024-es TREK UCI Gravel World Series hazánkhoz legközelebbi versenyét április 7-én Ausztriában, a Wörthi-tónál rendezik, mely jó lehetőség a gravel szakág kedvelői számára, hogy kipróbálják magukat egy ilyen rendezvényen. A verseny népszerűségéről mindent elmond, hogy már betelt a nevezési limit, viszont nevezésről lemaradók most nevezést nyerhetnek játékunkban.

A JÁTÉKÉRT KATTINTS IDE

Nincs más dolgotok a játékhoz csak válaszolni a fenti linken szereplő 5 kérdésre, és bízni benne, hogy ti lesztek a nyertesek!

A nyereményjáték szabályzatát ide kattintva találjátok.

A gravel kerékpározás népszerűsége világszerte növekszik, az UCI hivatalosan is felvette a szakágak közé (ahogy a Magyar Kerékpáros Szövetség is), beállt a sorozat mögé és már világbajnokságot is rendeznek belőle. A kiemelt sorozat, a TREK UCI Gravel World Series, melynek versenyeinek száma folyamatosan növekszik, jelenleg a Magyarországhoz legközelebbi futamot április 7-én Ausztriában, a Wörthi-tónál rendezik, ami Budapesttől is csak 500 km-re van, az ország nyugati felétől pedig tényleg csak pár órára található. Fontos kiemelni, hogy nem kell megijedni az UCI elnevezéstől, a Gravel World Series futamai mindenki számára nyitottak, bárki nevezhet rájuk, persze a szintidőt (ha van) és a korosztálynak megfelelő távot kell teljesíteni.

A Woerthersee Gravel Race-re nem csak a versenyzőket várják, hanem a hobbi, kevésbé jó kondícióval rendelkező bringásokat is, ezért a “Beat Gralf” 144/96 km-es (korosztálytól függő táv) UCI kvalifikációs versenyen kívül rendeznek egy “Catch Gralf” versenyt is 96/48 km-es távokkal, ahol kevésbé szigorú a limitidő, sőt még a szakággal ismerkedők számára lesz egy 48 km-es “Find Gralf” esemény, ahol akár ebike-kal is el lehet indulni.

A pályát a Wörthi-tó körül jelölték ki egy 48 km-es kör formájában, melyből versenytől és korosztálytól függően 1, 2 vagy 3 kört kell teljesíteni. A szintkülönbség nem jelentős, de azért síknak sem nevezném, körönként 560 méter szintet kell legyűrnie a gravel bringásoknak kisebb dombok formájában. A szervezők által megadott diagram alapján a nyomvonal többségében jól bringázható aszfalt, kavics keveréke helyenként egy kis földes erdei úttal és egynyomos ösvénnyel, egy igazi gravel pálya. A nyomvonal gyorsaságáról még a szintidő is sokat elárul, a 144 km-es távon 7 óra szintidő, ami 20 km/h feletti átlag, tehát várhatóan valóban gyors pálya lesz, ha az utolsókkal is ilyen átlaggal számolnak.

A versenyen felül a Woerthersee Gravel Race-en számos kerékpáros kiállító is kint lesz, így találkozhatunk olyan bringákkal és kiegészítőkkel is, amiknek nincs hazai forgalmazója és itthon csak ritkán láthatunk.

Nevezni és további információkat a verseny honlapján találtok: https://www.woerthersee-gravel.com/en

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo