fbpx

Alemidával erősít a Team UAE: újabb hosszútávú szerződés az arab csapatnál

A Team UAE egy újabb fiatal kerékpárost szerződtetett hosszú távra, Joao Almeida 5 évre írt alá Pogacar csapatával.

Az országúti kerékpársportban nem megszokott módon építi a csapatát a Team UAE, emlékezhetünk rá, hogy pár nappal ezelőtt Tadej Pogacar extrém hosszú szerződéshosszabbításáról írtunk, ami jól mutatja, hogy hosszútávon gondolkoznak a csapatnál és még sokáig szeretnének harcban lenni a sárga trikóért a Tour de France-on. Nem telt el sok idő és egy újabb hosszú időre megkötött szerződésről számolhatunk be, Joao Ameida 5 évre írt alá a Team UAE-vel, ami azt jelenti, hogy 2026 végéig tagja lesz a portugál a csapatnak.

Almeida a tavalyi Giro d’Italián robbant be a köztudatba, amikor sok-sok napon át viselte az összetett elsőnek járó rózsaszín trikót, senki nem számított arra, hogy ennyi napig képes lesz megőrizni a vezetést, de a kemény küzdeni tudásával hívta fel magára a figyelmet. Az idei Girón már nem esélytelenként állt a rajthoz és végül a 6. helyen végzett az összetettben, de előrébb is végezhetett volna, ha nem kell segítenie a gyengélkedő Evenepoelt. Már ekkor tudni lehetett, hogy szezon végén elhagyja a Deceuninck – Quick Step csapatát (pontosabban nem kap szerződéshosszabbítást), valószínűleg ezért sem ő volt az Olasz Körversenyen a kezdetektől az első számú versenyző a csapatban. A Team UAE látott fantáziát a fiatal portugálban és hosszútávra elkötelezték magukat mellette. Almeida alkalmas többheteseken összetett menőnek, de akár segítője is lehet a kétszeres sárga trikós Tadej Pogacarnak. Az utóbbi ráférne a csapatra, hiszen a Team UAE nem igazán volt nevezhető a legerősebb csapatnak a Touron és Pogacar sokszor maradt segítő nélkül.

Az átigazolásokat megnézve látszik, hogy folyamatosan erősít az UAE, a végtelen anyagi forrásaikra tekintve nem kizárt, hogy pár éven belül ők lehetnek a világ egyik legerősebb csapata.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo