fbpx

Pogacar 2027-ig marad a Team UAE-ban

A profi kerékpározás egyik leghosszabb szerződést kötötte meg a Team UAE a kétszeres Tour de France győztes Tadej Pogacarral, a szlovén 2027 végéig biztosan a csapat tagja lesz.

Fotó: Mauro Gianetti

A Team UAE vezetése nagyra értékeli a friss olimpiai bronzérmes Tadej Pogacart, a még csak 22 éves kerékpáros, de már kétszeres Tour de France nyertes kerékpáros az olimpia után ellátogatott a csapat elnökéhez, HE Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaherihoz, aki gratulált a szlovén bringásnak és szerződéshosszabbítást ajánlott neki. A szerződést aláírták, Pogacar 2027 végéig a Team UAE tagja lesz, ami a profi kerékpározás egyik leghosszabb szerződése.

Tadej Pogacar 2019-ben került a Team UAE-hez és már első évében sikeres volt, majd 2020-ban megnyerte a legnagyobb háromhetest a Tour de France-t, ezután 2021 első felében jól szerepelt az egynaposokon is, majd júliusban ismét megnyerte a Tour de France-t, pár nappal ezelőtt pedig bronzérmet szerzett az olimpián. A csapat számára valószínűleg nem volt kérdés, hogy meg akarják tartani a jelen kor legjobb háromhetes menőjét és biztosan egy olyan ajánlatot kínáltak neki, amit nem tudott visszautasítani. A szerződés hossza alapján kicsit eltúlozva azt mondhatjuk, hogy Pogacar a Team UAE-ből fog visszavonulni.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo