fbpx

A transznemű világbajnok megvédte a címét

A tavalyi évben botrányt kavaró transznemű nő, Rachel McKinnon idén is elindult a világbajnokságon és megvédte a címét, természetesen a botrány most sem maradt el.

Egy évvel ezelőtt hangos volt a kerékpáros sajtó Rachel McKinnon-től, a kanadai professzornőtől, aki férfiként született, de átoperáltatta magát és a tavalyi évben elindult a masters pályakerékpáros világbajnokságon, és megnyerte a sprintszámot. Utána pár hónappal kivizsgálták az ügyét, és az USA Cycling szerint teljesen szabályosan állt rajthoz, mert minden feltételnek megfelelt, tehát ő a világbajnok.
Azóta eltelt egy év és Rachel McKinnon ismét rajthoz állt a masters VB-n a 35-39 közötti kategóriában és újra megnyerte azt. Az 1000 méteres időfutamban is megpróbálta az aranyat megszerezni, de ott egy nő elverte, így csak az ezüst érem jutott neki. A tavalyi évhez hasonlóan ismételten nem kímélték a versenytársak, kapott jó pár megjegyzést az eredményhirdetésnél.
Kíváncsian várjuk, hogy idén újra kivizsgálják-e az esetét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

WHAT DOES THE FOX SAY? She says GOLD! Back-to-back world sprint champion!! Way too many people to thank. Thank you especially to the dozens of fans cheering your heads off, and I’m glad to have met a new friend Kirsten, who took bronze. #rainbowfoxracing #rainbowfox #worldchampion #herthighness #quaddess #quadzilla #quadgoals #wtfsracebikes #trackcycling #cycling #racing #sportisahumanright #inclusivesport #lgbtq #lgbtqsport #transathlete #transrightsnow #transinclusivesport #girlslikeus #socialchange #socialjustice #transvisibilty #gofastturnleft #transgender #inspiration * * * °@fujibikes Bike °@fsa_road Chainrings, stem °@vision_tech_usa Crankset, chainrings, wheels °@lazersportusa Helmet, sunglasses °@vie13_kustom_apparel Speedsuit * Coach: @empiricalcycling Nutritionist: @paulsaltercoaching Pro Ambassador for @athleteally

Rachel McKinnon, PhD (@rachelvmckinnon) által megosztott bejegyzés,

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo