fbpx

A környezettudatos cyclo-cross verseny: Restart-GreenZone Cyclo-Cross Magyar Kupa

December 12-én Zalaegerszegen folytatódik a Cyclo-Cross Magyar Kupa egy maga nemében különleges versennyel, a Restart-GreenZone Cyclo-Cross Magyar Kupafutamon nemcsak arra a figyelnek a szervezők, hogy minél színvonalasabb versenyt rendezzenek, hanem az egész esemény a környezettudatosság jegyében zajlik majd.

Új helyszín és verseny mutatkozik be a Cyclo-Cross Magyar Kupában, December 12-én Zalaegerszeg ad otthont a sorozat negyedik futamának. A Restart-GreenZone Cyclo-Cross Magyar Kupa több szempontból is érdekes versenynek ígérkezik, elsőként azért, mert az esemény megrendezésénél a környezettudatosság is fontos szerepet játszik, például a szervezők azt vállalták, hogy annyi fát fognak ültetni a verseny után, mint amennyi induló lesz a versenyen (nehezítsük meg a dolgukat és legyünk minél többen 🙂 ). Ezenkívül az eseményről száműzik az eldobható műanyag poharakat, eszközöket és a kerékpármosóban is lebomló kenőanyagok lesznek.

A 2,5 km hosszú pályán gyakorlatilag az összes akadálytípus megtalálható lesz, ami cyclo-cross versenyen szokott lenni, lesz palánk, lépcső és homok, de nem homokágy, hanem homokfal formájában. A pályarajzon jól látható, hogy kanyarokban sem lesz hiány. Az itthoni versenyek közül pedig egyedülálló módon a versenyzők nem csak a hátukon fognak rajtszámot viselni, hanem karszámokat is fognak kapni, mint a profi versenyeken .

A szervezők ezenfelül egy 15 négyzetméteres ledfallal is fognak készülni, ahol minden körben látható lesz, hogy ki milyen köridőt tekert és hányadik helyen áll. A hideg beköszöntével a fűtött helyiség megléte is felértékelődik, a rajt-cél területhez közel melegedő, öltöző és zuhanyzó fogja kellemesebbé tenni a versenyt.

Bővebb információ a versenyről.

A Cyclo-Cross Magyar Kupa versenyszabályzata itt található.

Nevezni itt tudtok.

2021-2022 Cyclo-cross versenynaptár (magyar)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo