fbpx

A kerékpáros biztosítások svájci bicskája: hello Bringás a telefonodra!

Minőségi, értékes kerékpárod vagy rollered van? Szeretnéd bringázás közben nagyobb biztonságban tudni magadat és a kerékpárodat? Ajánlunk egy multifunkciós, igazi kerékpáros biztosítást, ami egyszerre segíthet lopás vagy baleset esetén, megtéríti a károdat és azt is ha kárt okozol. Megbízható, a telefonodban mindig kéznél van és sokoldalú, akár egy svájci bicska…

A kerékpár biztosításokat összefoglaló cikkünkben már bemutattuk, hogyha értékes bringád van és lopás, baleset és károkozás esetére is biztonságban szeretnéd tudni, a speciális bringás biztosításokon kívül kevés jó alternatíva létezik. A következőkben részletesen bemutatjuk a hello Bringás biztosítást, amely szerintünk a legkiforrottabb az itthon elérhető biztosítások között, sokoldalúsága miatt joggal hasonlítható a svájci bicskához.

Felejtsd el a papírozást, online működik az egész

Hagyományosan a biztosítás kötést úgy képzeljük el, hogy be kell menjünk egy irodába, ott papírokat kitölteni, aláírni, ehhez képest a hello Bringás szerződéskötéshez, nincs szükség semmilyen papír alapú dokumentum aláírására.

Teljesen mértékben digitális a díjkalkuláció és a szerződéskötés, beleértve a járműszemlét is, ami a szerződés létrejöttének a feltétele az első díj megfizetése mellett és ha szükség van a biztosító szolgáltatására a kárbejelentés is teljesen online megteheted. 

A hello Bringás nagyon “kézenfekvő” biztosítás, mivel egy applikáció lesz a telefonodon, amit majd használni fogsz. Az app letöltésére a szerződéskötést követően szükség van, mivel a járműszemlét  ezen keresztül teljesítheted. Járműszemle néven ne gondolj valami bonyolult procedúrára, mindössze néhány fotót készítesz a bringádról vagy rolleredről, a megadottak szerint és a képeket beküldöd az appon keresztül, amely már Androidon 8.0 operációs rendszertől és iOS-en 12-es verziótól is elérhető.

Egy vagy több bringád, rollered van? Céges kerékpár vagy flotta? Mindegyik biztosítható!

A hello Bringás biztosításnál nem probléma, ha több bringád van, vagy akár a családban van több bringa, hiszen magánszemélyként, egy szerződésen 1-től 10 főt és/vagy 10 járművet lehet rögzíteni, ami egy “nagyon bringás család” számára is elegendő keret. Az oldalra belépve a magánszemélyek részére kialakított felületen lehet biztosítást kalkulálni és kötni.
Nemcsak kerékpárt vagy elektromos kerékpárt, de rollert is biztosíthatunk, mivel a biztosítást, a KRESZ által nem motor vagy segédmotoros kerékpár kategóriába sorolt, normál használatú (utcai, túra, hobbi-sport), emberi erővel vagy elektromos motorral segített hajtású kétkerekű járműre tudjuk megkötni. 

Cégként is megköthető a hello Bringás, az oldalon a cégeknek kialakított felületen lehet jogi személyként regisztrálni, biztosítást kalkulálni és kötni, cégként egy szerződésen 1-20 főt és/vagy 20 járművet. Ha húsznál több járműve van a cégnek, az sem probléma, erre van a céges flotta ajánlat, ehhez első lépésben beküldöd a kért adatokat a honlapon, így az egyedi igényeket figyelembe véve tud a céged egyedi ajánlatot kapni és megkötni a szerződést. A biztosítás rugalmas, mivel egy szerződésen belül eltérő csomagok is érvényben lehetnek különböző biztosítottakra.

Szabadtéri lopás esetén is térít a hello Bringás, feltéve, ha nem ilyen hitvány láncot használsz a lezárásához…

Ne érjen pótolhatatlan veszteség 

Mindenki félti a bringáját vagy rollerjét a lopástól, sőt gyakran nem az egész kerékpárt, hanem csak a kerekét vagy nyeregcsövét, amit részlopásként nevesíti a biztosító. Zsebbenyúlós kérdés lehet a kerékpár vagy alkatrész pótlása lopás követően, de egy baleset közbeni sérülés vagy elemi kár, pl. egy tűzeset is okozhat százeres károkat egy komolyabb bringánál. Ilyen esetekre hasznos a vagyonbiztosítás, ami hasonló védelmet kínál mint  az autóknál a casco: a szerződés szerint megtérítik a keletkezett kárunkat, ha befizetjük a biztosítási díjat.

Szabadtéri lopás esetén is térít a hello Bringás vagyonbiztosítása, Magyarország területén. Már évi 4 500 Ft biztosítási díjtól megköthető, de a háromféle csomagból mindenki ki tudja választani a neki megfelelő konstrukciót: a Start/Optimum/Prémium csomagok különböző szolgáltatásokkal és szolgáltatási limitekkel: 

  • Start csomag: lopás, betöréses lopás, rablás, asszisztencia szolgáltatás
  • Optimum csomag: Start csomagon felül elemi kárra is kiterjed,
  • Prémium csomag: Optimum csomagon felül balesetből eredő járműsérülést is tartalmaz.

Egyedi megoldás a hellonál a “Most parkoltam” funkció: ha szabadtéren hagyjuk a kerékpárt (nem lezárt helyiségben) és a lelakatolt bringáról lezárást követően fotót készítünk az applikációban, lopás esetén 15%-ra csökkenthetjük az önrészt a biztosításnál alapértelmezett 50%-os önrész helyett.  

Zárd le minőségi U-lakattal és használd a “Most parkoltam” funkciót a hello Bringás appban

A 2,5 millió forintos biztosítható értékhatárba a legtöbb hagyományos kerékpár vagy roller és az elektromos kerékpárok nagy része is belefér, így az igazán értékes bringák biztosítása sem jelent gondot. A jármű értékét és korát számlával szükséges igazolni, kivétel ha a kerékpár értéke nem haladja meg a 200 000 Ft-ot, akkor számla bemutatása helyett elegendő regisztrálni a BikeSafe rendszerben a kerékpárt és megadni az ún. BikeSafe azonosító számot. (A regisztrációt értékhatártól függetlenül hasznosnak tartja a biztosító, ezért jár 15% kedvezmény a biztosításból a regisztrált kerékpárokra.)

Ha használtan vásároltuk a kerékpárt az is biztosítható, ha boltban vásároltad a számlával igazolhatod, ha magánszemélytől, akkor értékbecsléssel tudják a kerékpár értékét meghatározni, ugyanúgy, ahogy a 10 év feletti kerékpárok értékének meghatározásához is egyedi értékbecslésre lesz szükség, a biztosító értékbecslő partnerénél.

A biztosítás a jármű gyári alapfelszereltségére terjed ki: ilyen a vázszerkezet villával, a kormányrendszer, hajtásrendszer, fékrendszer, a kerekek és a nyereg a nyeregcsővel, illetve a a gyári világítás rendszerrel, ha van. Elektromos kerékpároknál az alapfelszereltség kiegészül a motorral és az akkumulátorral, valamint a gyári computerrel.

Nem terjed ki a vagyonbiztosítás bizonyos felszerelési tárgyakra, tartozékokra pl. a gyerekülés (kivéve, ha gyári felszereltség), (nem gyári) kerékpáros computer, pulzusmérő, lámpa, táska, utánfutó, pumpa, kosár, kulacs és tartó, csomagtartó, táska, sárvédő ellopását nem fedezi a biztosítás.

Ha sérülést szenvedsz bringával, hasznos segítség a balesetbiztosítás

Segít, ha balesetet szenvedsz kerékpárral

A kerékpáros közlekedés a bringások számára könnyen járhat személyi sérüléssel.
Neked bringásként vagy a családod számára a balesetbiztosítás segítséget jelenthet már egy kisebb csonttörés vagy fogpótlás esetén is, hasznos lehet a napi térítés, ha kórházban kezelnek vagy a műtét díját kell téríteni, nem beszélve a baleseti rokkantság vagy halál esetén nyújtott akár többmilliós szolgáltatásról. 

Ha a hello Bringásnál szeretnéd biztosítani magad baleset esetére, már évi 2 990 Ft-tól megköthetők a balesetbiztosítások (kedvezmények nélkül) és a Start/Optimum/Prémium csomagok különböző szolgáltatásokkal (pl.: 51-100%-os baleseti eredetű egészségkárosodás, műtéti térítés, kórházi napi térítés, baleseti égési sérülés, baleseti csonttörés vagy műtéti térítés), és szolgáltatási limitekkel segítenek egész Európa területén ha bringás vagy rolleres baleset érne.

A balesetbiztosítás megkötéséhez nem kell megadnod a járműved adatait, mert a csomag rád, mint biztosított személyre vonatkozik és nyújt védelmet arra az esetre, ha közlekedés közben baleset érne, ezért a balesetbiztosítás, bérelt járművön is igénybe vehető, tehát pl. közösségi kerékpár vagy roller használatakor, ugyanis a közösségi kerékpár vagy roller díjában nincs biztosítás.

A közlekedés mellett a sportként űzött kerékpározás kimondottan balesetveszélyes. A hello balesetbiztosítások elsősorban közlekedési balesetek során elszenvedett sérülések következményeiben segítenek. Ha kerékpárverseny vagy extrémebb terepbringázás esetén is térítő balesetbiztosítást szeretnél, azt sportbiztosításként érdemes megkötnöd. 

A kerékpáros balesetek felénél a bringás a felelős, hiába vitatkozik…

Helyetted fizet akár 1 milliót, ha kárt okozol bringáddal, már egy pizza áráért

Egy modern autón egy visszapillantó tükör vagy egy egyedi fényezés kerülhet akár több százezer forintba, amit neked kell megtérítened bringásként, ha kárt okozol benne. Ha biztosítva vagy azaz rendelkezel felelősségbiztosítással, a biztosító kifizetheti helyetted a kárt, ám ha nincs biztosításod, akkor a károsult közvetlenül tőled követelheti a kártérítést, nem pedig a biztosítótól… 

Ha nem akarod zsebből fizetni egy bringás baleset során másnak okozott károdat, akár tárgyi vagy személyi sérülést, a hello Bringás már évi 3 990 Ft-tól megköthető, azaz egy pizza áráért olyan felelősségbiztosítást kapsz, ami éves szinten 1 millió forintig helyt áll helyetted, ha kárt okoznál.
Ráadásul nem kérnek önrészt a biztosításnál, tehát az összeghatáron belül a teljes kárt megtérítik. A felelősségbiztosításnál is megtaláljuk a Start/Optimum/Prémium csomagokat különböző szolgáltatási limitekkel, amelyek Magyarország területén okozott károk esetén térítenek. 

A felelősségbiztosítás megkötéséhez sem kell megadnod a kerékpár adatot, mert a csomag rád, mint biztosított személyre vonatkozik és nyújt védelmet arra az esetre, ha közlekedés során kárt okoznál, bérelt járművön is igénybe vehető, tehát pl. közösségi kerékpár vagy roller használatakor.

Három biztosítás együtt, havonta egy ezresért?

A fentiekből egyértelmű, hogyha értékes kerékpárral rendelkezel, közlekedsz vagy túrázol a legjobb megoldást egy kombinált kerékpár biztosítás adja, mivel ez a lopás, baleset és a felelősségbiztosítás problémáját is megoldja. Ha egy 100 000 Ft-os értékű bringára kombináltan használod a Start biztosítási csomagokat, már évi kb. tizenkétezer forintért biztosíthatod magadat mindhárom kockázatra alap szinten, azaz havi ezer forintért egészen komoly védelmet kapsz, ami sokszorosan megtérülhet, ha probléma van, könnyen lehet, hogy a leghasznosabban elköltött ezresed ha baj van.

Érdemes lehet most hello biztosítást kötnöd a bringára vagy rollerre, mert most nyerhetsz is vele egy ABUS lakatot vagy egy  2 éjszakás kerékpáros wellness csomagot a Velence Resort & SPA-ba.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo