fbpx

Garmin Varia RCT715 hátsó lámpa, radar és kamera egyben

A Garmin egy hiánypótló kiegészítőt tervezett a kerékpárosok számára a Varia RCT715 személyében megalkotta az első olyan hátsó lámpát, amiben radar és menet rögzítő kamera található. Ezentúl a lámpafunkciókon felül már nem csak azt láthatod a komputered kijelzőjén, hogy autós közeledik mögötted, hanem a beépített kamerának köszönhetően mindent rögzíthetsz, ami mögötted történik, ez kifejezetten jól jöhet baleset esetén.

A Garmin mindent megtesz azért, hogy a kerékpárosok minél nagyobb biztonságban lehessenek az utakon, ehhez pár évvel ezelőtt egy lámpával kombinált radart fejlesztettek, majd amikor már nem hittük, hogy van még hova fejlődni, megalkották a radarral és menet rögzítő kamerával kombinált hátsó lámpát.

A Garmin Varia RCT715 egy erős fényű hátsó lámpa, aminek a fényét nagyon messziről észreveszik az autósok. A lámpa maga nem “lumen bajnok”, viszont az okos tervezésnek köszönhetően a lumenben kétszer erősebb lámpákat is lenyomja láthatóságban (ami tényleg számít). A lámpa 180 fokban látható, így az oldalról érkezők is érzékelik a fényét. 4 üzemmódot találunk a Varia RCT 715-ben, két folyamatos fényt, melyek közül az egyik szembarát “peloton” folyamatos fény, hogy ne zavarja a mögöttünk haladó bringást, és két villogó, nappali és éjszakai, üzemmódot. Látható, hogy a Garmin sem csinált versenyt az üzemmódok számából, csak a fontos, használható világítási módokat építette be a készülékeibe. A lámpa párosítva a komputerünkkel a készülékről is vezérelhető, akárcsak a rajta található gombbal is váltogathatunk az üzemmódok között. Ezenfelül azt is be tudjuk állítani, hogy elinduláskor a lámpa automatikusan bekapcsoljon. Mi a legújabb Garmin Edge 1040 Solarral próbáltuk, ha érdekel a Garmin legjobb komputerének tesztje akkor kattints ide.

A világítási üzemmódok a radarfunkcióval válnak teljessé, ugyanis amikor a radar érzékeli, hogy gyorsan közeledik egy autós hátulról akkor zavaróan erős fénnyel elkezd villogni az autósnak, hogy kerüljön el minket messze. Ezenfelül a radarfunkció úgy működik, hogy a “lámpa” a komputerünkkel, Garmin okosóránkkal vagy a telefonunkon található Varia alkalmazással párosítva jelzi az adott eszköz kijelzőjén a hátulról érkező autókat és azok távolságát tőlünk. Amikor egy autós 140 méterre megközelít minket akkor a radar érzékeli és megjelenik a kijelzőnkön és folyamatosan láthatjuk ahogy közeledik hozzánk, és természetesen egyszerre több autót is képes jelezni a radar.

A kamera az új extra. Bár egy kamera közvetlenül nem véd meg minket, nem láthatjuk vele az autósokat és ők sem látnak tőle minket, de egy olyan balesetkor, amikor mi vagyunk a vétlen fél, nagyon fontos szerepe lehet, objektívan bizonyítható minden. Egy ilyen esetben gyorsan visszahozhatja a két radarnyi árát. A kamera láthatatlanul 1080p-ben vagy 720p-ben rögzíti, hogy mi történik mögöttünk (kell hozzá egy memória kártya) és szükség esetén vissza tudjuk nézni. Az Edge komputerünkről menet közben is állíthatóak a legfontosabb kamera funkciók, ezenkívül a Garmin Varia telefonos appal párosítva érhető el minden részlet, és itt nézhetők vissza, majd tehetők közzé a felvételek is.

A Varia RCT715 méretre már nem olyan apró (és az értéke sem kicsi), ezért nagyon stabil rögzítést kapott, a Garmin különféle gumiadaptereket ad hozzá, amivel különböző formájú és szögű nyeregcsövekhez lehet tökéletesen illeszteni (mindennel is kompatibilis) és végül vagy egy erős szilikon pánttal vagy gyorskötözővel tudjuk a nyeregcsőhöz rögzíteni a konzolt. A konzolra is stabilan rögzül, a rögzítést szolgáló kar kinyitásával vagy bezárásával maximum 2-3 másodperc alatt levehető a lámpa.

Ajánlott fogyasztói ár: 169 000 Ft
További információkért kattints ide.

A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo