fbpx

Cateye WIZ150 hátsó lámpa

Cateye minőség jó ár-érték aránnyal fűszerezve, röviden talán így lehetne legjobban jellemezni a WIZ150 hátsó lámpát. A 150 lumenes nappali villogó móddal felszerelt lámpát még a ködös, párás időben is nehéz nem észrevenni, míg a normál 20 lumenes folyamatos fény éjszaka biztosít remek láthatóságot, ráadásul 300 fokban világít a Cateye WIZ 150, így oldalról is jól látszik a fénye.

Az őszi-téli időszakban a nappalok rövidülésével mindig előkerül a lámpatéma, hiszen minden épeszű kerékpáros szeretne látszódni a forgalomban, szeretné, hogy lássák az autósok, senki nem akarja egy szélvédőre kenődve végezni. Ráadásul ilyenkor nem csak a sötéttel kell megbirkóznunk, hanem a köddel, párával, a nedvességtől csillogó úttal, ami mind rontja a láthatóságunkat a gépjárművel közlekedők számára. Sokszor megesik, hogy világosban is érdemes lámpát használni, és pont ilyenkor kellenek az erősebb fények, mert az autósok szeme kevésbé érzékeny nappali körülmények között a fényre. Az ilyen körülmények között kerékpározóknak érdemes befektetni jól láthatóságot biztosító lámpákba, mint például a Cateye WIZ150-be, ami erős nappali villogó fénnyel és erős éjszakai fénnyel is rendelkezik.

A WIZ150 maximális fényereje 150 lumen, amit a nappali villogó módban tud, ez a fény már bőven elég arra, hogy nappal is észrevegyék a lámpánkat az autósok (ha ennél több kell, arra ott a Cateye WIZ450), a 150 lumen már tipikusan az a kategória, amit csak nappal szabad használni vagy esetleg éjszaka ködben, különben erőteljesen zavarja a többi közlekedő szemét. A WIZ150 hátsó lámpát úgy tervezték meg, hogy szinte az egész lámpatest átlátszó, így 300 fokban szórja a 3 leddel rendelkező lámpa a fényt és oldalról is látható a fényük, ezenkívül a lumen adatokat meghazudtolóan láthatóak. A négy üzemmód között a 150 lumenes nappali fényen (15 órás üzemidő) túl még található egy 20 lumenes folyamatos fény (5 órás üzemidő), egy 15 lumenes normál villogó (70 órás üzemidő) és egy 50 lumenes groupride üzemmód (11 órás üzemidő). A 15 lumenes villogó és a 20 lumenes folyamatos fény is sötétben nagyon messziről láthatóak, nehéz nem észrevenni őket.

Az üzemmódok között a bekapcsoló gombbal váltogathatunk, ami egyben töltöttségjelzőként is funkcionál. A memória funkció ebben a lámpában is megtalálható, abba a módba kapcsol be, amiben kikapcsoláskor volt a lámpa. Ezenfelül található benne egy akkumulátor védő funkció, ami amikor alacsony lesz az akku töltöttsége akkor átvált villogó módba a lámpa és nem hagyja lemerülni az akkut és minket sem hagy fény nélkül. A beépített akkumulátor USB kábellel tölthető, amit kb 3 óra feltölteni nulláról teljesen. A WIZ150-et egy szilikon pántos megoldással tudjuk rögzíteni a nyeregcsőre és gyakorlatilag bármilyen nyeregcsőformával kompatibilis ez a megoldás. Ezenkívül választhatunk, hogy vízszintesen vagy függőlegesen szeretnénk felszerelni a lámpát, a konzolra lehetőségünk van mindkét helyzetben felszerelni.

Ajánlott fogyasztói ár: 11 490 Ft
További információkért kattints ide.

A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo