fbpx

Cateye WIZ450 hátsó lámpa

A Cateye WIZ450 hátsó lámpa fényét nehéz nem észrevenni, még a gyenge 40 lumenes folyamatos fény mellett is nagyon messziről látszódik, míg a 450 lumenes nappali villogó üzemmódban egy piros “atomvillanásra” emlékeztet. Annak, aki egy nagyon jól látható villogót/hátsó lámpát szeretne, kifejezetten jó választás.

Amikor egy hátsó lámpa nevében a 450 feliratot olvassuk akkor biztosan valamilyen meglepetésre számíthatunk (vagy csak a marketingesek viccelődtek), ugyanis hátsó fénynek a 450 lumen igencsak nagynak számít. A Cateye megcsinálta és nem viccelt, a WIZ450 450 lument tud maximális fényerőként, de szerencsére nem folyamatos fényként, hanem villogóként. A Cateye WIZ hátsó lámpák kialakítása a legjobbak közé tartozik, az OptiCube lencséknek és magának a kb minden irányból átlátszó lámpatestnek köszönhetően 300 fokban látható a lámpa fénye. Ezt még megfejelte a gyártó a WIZ450-ben 5 leddel, mellyel 450 lumen fényerőre képes ez a hátsó lámpa. A 4 üzemmód közül egy folyamatos fény van, ami 40 lumen fényerővel világít (5 óra üzemidő), ezenfelül egy 40 lumenes normál villogó fény (65 óra üzemidő), egy 130 lumenes groupride fény (10 óra üzemidő) és a 450 lumenes nappali villogó fényt (14 óra üzemidő) tud. A “csak” 40 lumenes fény is nagyon messziről látszódik, egy átlag villogónál jelentősen jobban, bár egy átlag villogó nem is tud ilyen fényerőt. A nappali 450 lumenes villogó fény pedig tényleg csak nappal használható vagy ködös időjárásban, mert brutális fénye van és sötétben nagyon zavarhatja az autósokat (veszélyes használni éjszaka).

Az üzemmódok között a bekapcsoló gombbal lehet lépkedni és ez a gomb egy töltöttségjelző is egyben. A memória funkció nem maradt ki ebből a Cateye lámpából sem, amelyik módban kikapcsoltuk abban a módban lesz bekapcsoláskor is. Ezenkívül található benne egy akkumulátor védő funkció, bár ez szerintem inkább minket véd, amikor alacsony lesz az akku töltöttsége akkor átvált villogó módba a lámpa és nem hagyja lemerülni az akkut és minket sem hagy fény nélkül. Az akkumulátort a lámpán található USB porton keresztül tudjuk tölteni és a gyári adatok szerint kb 3 és fél óra tölt fel teljesen nulláról.

Egy szilikon pánttal tudjuk rögzíteni a nyeregcsőre, a felszerelése egyáltalán nem nagy kihívás, pár másodperc mindössze és nem elhanyagolható, hogy a Cateye-nál gondoltak az aero országútit használókra is, így már kb bármilyen nyeregcső profillal kompatibilis a lámpa. Ezenkívül még lehetőségünk van a lámpát vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelni, csak ki kell vennünk a konzolból és 90 fokot elfordítva visszatenni.

Ajánlott fogyasztói ár: 19 990 Ft
További információkért kattints ide.

A lámpakörkép összesítését ITT találod!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo