fbpx

Lazer Tempo KinetiCore

A Tempo kedvező árú országúti sisak a Lazertől, amiben megtalálható a gyártó legfejlettebb és legújabb védelmi technológiája a KinetiCore, mellyel a nagyobb biztonság mellé, jobb szellőzés, nagyobb kényelem és alacsonyabb tömeg is jár.

A Lazerről jellemzően nem a pénztárcabarát fejvédők szoktak eszünkbe jutni, elég csak megnézni a Jumbo-Visam Lazer sisakjainak az árait, pedig a belga gyártónak az alacsonyabb árkategóriában is vannak sisakjai, ráadásul nem is akármilyen minőségben. A top kategóriából több megoldást megörököltek, melynek köszönhetően a kifejezetten ajánlott kategóriába tartoznak a belépő fejvédők között is. A Temponál is az volt a célja a Lazernek, hogy egy olyan fejvédőt kínáljanak a hobbi országútisok számára, ami a kényelem mellett megfelelő védelmet nyújt és stílusában is a drága fejvédők formavilágára emlékeztet.

Az erős szerkezet érdekében a Lazer az In-Mold technológiát alkalmazta a sisak tervezésekor, ami jelenleg a legelterjedtebb technológia a kerékpáros fejvédő gyártásban, a külső PC héjat és a belső EPS habot összesütik, melynek eredménye egy tartós erős szerkezet. Viszont ezenfelül a Lazer betette a Tempoba (már a nevéből is látható módon) a KinetiCore technológiát (itt olvashattok róla bővebben), melynek lényege, hogy az EPS habban törészónákat alakítanak ki, melyek ütés hatására összenyomódnak, deformálódnak, eltörnek ezzel csökkentve az ütés erejét. Az EPS hab önmagában elég jól véd az egyenes irányú ütésektől, ennél a technológiánál viszont a bordák miatt képes jobban deformálódni, azaz több energiát felvenni az ütközésből. Ezenfelül a forgás irányú erőket is képes tompítani, ugyanis a bordák oldalirányban is képesek deformálódni, törni, ami szintén csökkenti a fejünket ért behatásokat. További előnyök, hogy más védelmi rendszerekhez képest könnyebb és jelentősen jobb szellőzést biztosít. A KinetiCore ezzel kiváltja a többi ismert megoldást és azok hátrányaira megoldást nyújt.

A Lazer Tempo állíthatósága a kategóriájában teljesen megfelelő, sőt a TurnSys állítómechanika része már a drágább modellekből is ismerhető, a fejvédőn a fejkerületet a hátsó tekerő segítségével tudjuk szabályozni, míg a teljes pántrendszer is teljes egészében személyre szabható. A rendszer széles spektrumban állítható, melynek köszönhetően a Lazer csak egy méretben gyártja ezt a fejvédőt.

Ezenkívül a kényelem további fokozás érdekében minőségi, jó tapintású, jól száradó szivacsokat találunk ebben a fejvédőben, amiket ki lehet venni és szükség szerint ki is lehet őket mosni. A szellőzésre sem lesz panaszunk a Tempoban, mivel sok szellőzőnyílást terveztek rá a Lazer mérnökei, melyeket belül légcsatornák kötnek össze, amik optimális hűtést biztosítanak a viselője számára.

A Tempo hátuljára fel lehet tenni a gyártó Universal Lazer LED hátsó lámpáját, ami sötétben sokat segít a láthatóságunkon, városi használat során például sokszor sokkal jobban látható, mint egy a kerékpárra szerelt lámpa. Téli felhasználáshoz lehet hozzá kapni téli szettet, pontosabban a Lazer sisakokhoz fejlesztett speciális sapkát, mellyel teljesen kompatibilis a Tempo. Ezenfelül a környezetvédelem érdekében kevesebb műanyag felhasználásával készült ez a fejvédő.

További információkért és színekért keresd a Lazer honlapját.

Ajánlott fogyasztói ár: 21 990 Ft

A Lazer sisakokat az alábbi üzletekben találjátok:

Mátra Bike

Berguson

Bikemen Kerékpárüzlet és Szerviz

Canga 15

Bici Shop Kerékpár szaküzlet

AlfaBike Kerékpárüzlet és Szerviz

Bakonysport Kerékpárüzlet és Szerviz

BringaBoard Trekking-City Kerékpár

BigBike

TAK Bike Kerékpár szaküzlet és szerviz

Sport17 Budaörs – Sportszerviz

Ebike webshop

Bikepro webshop

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo