fbpx

XTERRA Fülöp-szigetek: angol és amerikai győzelem

Az első alkalommal megrendezett Fülöp-szigetek XTERRA extrém tereptriatlon világkupa-futamot az amerikai Shonny Vanlandingham és az angol Sam Gardner nyerték a hétvégén. A verseny távja szinte klasszikusnak mondható: 1500 m úszás, 32 km terepkerékpározás és végül 10 km terepfutás. Ezúttal azonban a terep nagyon megnehezítette a versenyzők dolgát…

Sam Gardner

Sam Gardner

Az úszás után még nagyon sűrű volt az élmezőny, hiszen számos triatlonista indult a környező országokból is, de az angol Sam Gardner a nehéz MTB pálya 3. km-nél átvette e vezetést és onnan már senki sem volt képes utolérni (ideje: 2:25’59”).

XTERRA Fülöp-szigetek

XTERRA Fülöp-szigetek

„Az úszásban jobbak voltak, de tudtam, hogy ezen a nehéz monti pályán nagyon sokat számít a tapasztalat – így nem volt bennem félelem, hogy komolyan meg tudnak szorítani. A futás kérdéses volt, de igyekeztem minél nagyobb előnyt szerezni a kerékpáros szakaszon. Szép verseny volt, a helyeik nagyon sokat biztattak.” – mondta Gardner.

A férfi mezőnyben végül Neil Catiil szerezte meg az ezüstérmet 2:39’24”-es időeredménnyel.

XTERRA Fülöp-szigetek

XTERRA Fülöp-szigetek

A nők között éles harc dúlt a három kimagasló XTERRA versenyző között (Renata Bucher, Carina Wasle és Shonny Vanlandingham), akik közül Bucher és Vanlandingham szinte a célegyenesig fej-fej mellett versenyeztek. Végül az amerikai hölgy nem teketóriázott és egy 3 km hosszú hajrát nyitott a köves, saras, homokos talajon – ezzel megszerezve idei első győzelmét.

Magyar vonatkozás, hogy a dobogósok közül ketten (Wasle és Bucher) biztosan indulnak a visegrádi Tereptriatlon Európa-bajnokságon.

Forrás és fotó: www.terepsport.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo