fbpx

X2S Terepduatlon Majális – nem várt meglepetésekkel

A X2S első idei kupafutama Csesztvén került megrendezésre a tavalyi MTB pályán illetve annak „xterrás” megbolondításán. A nehéz pálya ellenére – vagy éppen ezért?! – az első nem várt meglepetés az indulók létszáma volt: 90 feletti felnőtt és 50 feletti gyermek induló várt a rajtra, köztük a teljes X2S élmezőny, az eddigi terepversenyek versenyzői – de a mezőnyben feltűnt Szalay Péter MTB versenyző és Kiss Gyula profi triatlonista is.

csesztve1.jpg

A színes és látványos versenyközpont (a SALOMON nagyszerű kellékei, a Vitalitás SE által berendezett depó), valamint Bíró Ádám hangulatfelelős csak fokozták a rajthoz állók adrenalinszintjét. Palman Imre Csesztve polgármestere mondott köszöntőt és nyitotta meg a versenyt, felhangzott a Cross-to-Save rajtzene – majd a felnőtt mezőny 11-kor nekiindult a kihívásokkal teli pályának.

A felnőtt indulók drukkolása és segítsége mellett hatalmas és szívmelegítő látvány volt a gyermek verseny: az 5 éves résztvevőtől kezdve a nagyobbakon át a „majdnem profi” fiatalokig. A pálya nekik sem volt könnyű, sőt többen meglepődtek a monti nehézségén, de mindenki teljesítette és hatalmas lelkesedéssel, örömmel és küzdeni tudással fejezte be a versenyt.

csesztve2.jpg

A frissítőállomás kínálata nagyon bőséges volt: a versenyen SQUEEZY italok, Biorganik biomarcipán és Reformcukrász kókuszcsemege, alma, mindezeket végül a helyiek fantasztikus babgulyása foglalta keretbe. Senki sem maradt éhen, többen az eredményhirdetésre is hoztak maguknak a repetából. A tombolán és az eredményhirdetésen The North Face, Salomon, Alpine PRO, Squeezy és a balassagyarmati Golyán kerékpár ajándékait osztották ki.

Eredmények:

Férfiak:
1. Ziskó Balázs (X2S TEAM – YASEC)
2. Medgyes Gábor (X2S TEAM – YASEC)
3. Spilák Tamás (Szombathelyi FSE)

Nők:
1. Poór Brigitta (X2S TEAM – YASEC)
2. Dósa Eszter (Vitalitás)
3. Sikter Zsuzsanna (X2S TEAM – YASEC)

Forrás X2S Team; Fotók: Babka Szabolcs

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo