fbpx

Vuelta Kupa MTB XCO Magyar Bajnokság – Pilisborosjenő

A Pilisborosjenő feletti Ezüst-hegyen zajlik 2008. Július 20-án, vasárnap a mountain bike olimpiai krossz szakág magyar bajnoksága. A pekingi olimpia előtt néhány héttel rendezett eseményen rajthoz áll a sportág olimpiai résztvevője, Parti András (Trek Józsefhegyi SE) is. A versenyre egy rövid kerékpáros túra keretében is el lehet jutni a Margitszigetről.

A bajnokság reggel 9 órakor kezdődik a gyermekfutamokkal, és 14 órakor rajtolnak a felnőtt elit kategóriák a pilisborosjenői Aura Hotelben felállított célterületről. A profik az időjárástól függően 8 vagy 9 kört tesznek meg a 4,1 km hosszú és 160 m szintkülönbségű pályán – amely megegyezik a pekingi olimpia versenypályájának hosszával. Az esőben is jól járható, köves és nagyon technikás lejtőket is magában rejtő útvonalat az előző olimpia magyar indulója, Vinczeffy Zsolt jelölte ki.

Az olimpia előtt presztízsgyőzelemre készülő, címvédő Parti Andrásnak komoly kihívókkal kell megküzdenie – a dobogós helyezésekért nagy csata várható közte, valamint Buruczki Szilárd, Blazsó Márton, és Bogár Gábor között. A hölgyeknél a legnagyobb névnek kétség kívül a világbajnoki ezüstérmes Benkó Barbara számít – bár ő még csak a juniorok között tör győzelemre -, a felnőtt nőknél pedig a nagy visszatérő, Vajda Márta akár meg is szerezheti tizedik magyar bajnoki címét is!

Vuelta Túra Pilisborosjenőre

A versenyre kilátogató szurkolóknak javasoljuk, hogy stílusosan, kerékpár nyergében közelítsék meg Pilisborosjenőt. Az érdeklődők 10 órakor indulva egy vezetett túra során juthatnak el a margitszigeti szökőkúttól a versenyközpontig (a táv 21 km). Frissítőről a szervezők gondoskodnak – minden résztvevő egy-egy Powerade sportitalt kap – a részvétel ingyenes.

Az esemény támogatói:
– Coca-Cola Testébresztő
– Pilisborosjenő
– Pilisi Parkerdő
– A verseny hivatalos sportitala a Powerade

Letölthető dokumentumok:
– Férfi elit startlista
– Korábbi XCO bajnokok (1994-2007)

A magyar bajnokság és a Vuelta Túra részletei valamint további információk megtalálhatók a www.kerekparinfo.hu weboldalon.

További információk:
Eisenkrammer Károly főszervező, Vuelta Kft.; E-mail: info@vuelta.hu; Tel.: +36-30/222-6063

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo