fbpx

Volvo Kupa – 1. Szerencs Nagydíj

A Tour de Hongrie – 35. Magyar Kerékpáros Körverseny szervezésével is foglalkozó a Kerékpársport 2000 Alapítvány, a B.-A.-Z. megyei Kerékpáros Szövetség a B.-A.-Z. megyei Sportszövetségek Képviseletének támogatásával idén új nyílt (amatőr és igazolt) összetett versenysorozatot hívott életre, ennek keretein belül 2008. április 19-én kerül sor a Szerencs Nagydíj országúti mezőnyversenyre, amely a rendezvény első viadala lesz.

A Volvo kupa három állomásból áll, a pénzdíjas sorozat másik két futamát szeptemberben, Jávorkúton, illetve az Miskolc Egyetemvárosban rendezik majd, korcsoportonként a három forduló alapján legtöbb pontot összegyűjtő versenyzők pénzdíjban részesülnek, amely összértéke 150.000 Ft. – nyilatkozta Sutkó Mihály, megyei elnök.

„Szerencsen és annak környékén egy 36 kilométeres pályát alakítunk ki, melyet a profiknak, illetve a hobbi kategóriában induló felnőtt férfiaknak háromszor kell teljesíteniük, míg a többi kategória képviselőinek kétszer. A szövetség jó partnerre talált Szerencs város önkormányzatában, amely minden lehetséges támogatást megad ahhoz, hogy ez a rendezvény sikeres legyen.” Majd hozzátette, az elit mezőny a rajtolói között lesz nyolc-tíz horvát kerekes is, így a verseny várhatóan nemzetközi lesz, amely az elkövetkezendő évekre nagy reményekkel kecsegtet.

Cseppely János helyi főszervező kiemelte: „Azért választottuk ezt az időpontot, mert 20-án van városunk napja, s a kerékpáros versennyel, illetve a hozzá kötődő egyéb eseményekkel is színesíteni akarjuk a jövő hétvégi programot. Szerencsen kívül még öt településen fog áthaladni a mezőny, s az ő, valamint a rendőrség képviselőivel zajlottak már egyeztetések a teendőkről. Ez egy nagyszabású esemény városunk életében, ennek megfelelően készülünk, reméljük, lesz folytatása.”

A szervezők hozzávetőlegesen 150 résztvevővel számolnak április 19-én. Az első alkalommal megrendezésre kerülő eseményen az igazolt és amatőr versenyzők külön korcsoportokban (Elit, Hobbi, Master, Senior, és Női kategóriákban) mérhetik össze erejüket és tudásukat.

A hobbi kategória fődíja egy pulzusmérős kerékpárkomputer.

Az első 100 regisztráló egyedi, emblémázott pólót kap ajándékba a verseny helyszínén.

A szervezők a jelentkezés megkönnyítése érdekében lehetővé tették, hogy on-line regisztrációval lehessen előnevezni, az eredmények könnyebb feldolgozása érdekében pedig Horvátországból rendeltek egy digitális eredmény-feldolgozó és célfotó rendszert. Előnevezni a következő címen lehetséges:

www.biciklinfo.uw.hu

Előnevezés április 15-ig lehetséges, a nevezési díj előnevezettek esetében 1.000 Ft, helyszíni nevezéskor 2.000 Ft. A rajtszámok április 19-én 10-12 óra között vehetők át a rajt helyszínén (Szerencs Városháza).

További részletek a www.tdh.sport.hu oldalon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo