fbpx

Világranglista-pontokért teker a Gemenci Nagydíj mezőnye

Az idei Alisca-Bau 34. Gemenci Nagydíj az egyetlen többnapos Europe Tour verseny lesz 2008-ban Magyarországon. Előreláthatólag 12 külföldi és 6 magyar csapat vesz részt a július 10-ei prológgal rajtoló nemzetközi országúti viadalon.

Szekszárd belvárosából indulva, július 10-től kerül megrendezésre az Alisca-Bau 34. Gemenci Nagydíj országúti kerékpárverseny. A nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában 2.2-es besorolással bíró többnapos viadalra a szervezőknél 46 külföldi csapat érdeklődött. Világranglista-pontokért megy 2008-ban is a küzdelem, ne feledjük, 2007-ben az itt elért pontok is hozzásegítették nemzetünket az országúti olimpiai kvalifikációhoz. Idén, címvédőként meghívást kapott a tavalyi győztes holland Sander Oostlander, várhatóan rajthoz áll az akkor legjobb magyarként második helyet szerző, most a pekingi olimpiára való felkészülésének finisében tekerő Kusztor Péter (P-NÍVÓ-Betonexpress 2000-Corratec) is.

A Prológra, egyben a Delta – Coop Kupa 2 kilométeres hegyi időfutamra július 10-én délután kerül majd sor, cél: a Kálvária-tető. A másnapi, első szakaszon a Skoda Kupáért szállnak nyeregbe a kerekesek Kaposváron, majd 171 km megtétele után érkeznek vissza a Tolna megyei városba. A második etap az Aldor Kupáért kerül kiírásra, a penzum ezúttal 163 km lesz. A zárónapi T-Mobile Szekszárdi Kerékpáros Nap – mely a T-Mobile társadalmi szerepvállalásának köszönhetően jött létre – alkalmával a szervezők a túrázni vágyókra és a családokra is gondolnak: napközben T-Mobile Természetjáró Kerékpáros Túra, gyermek futamok és kerékpáros demonstráció – a környezetvédelem, az egészséges életmód és a biztonságos kerékpározás jegyében – szerepel a programban. A sportrendezvényeket minden nap koncertek és folklór műsorok színesítik majd. A három napos kerékpáros esemény alkalmával elmaradhatatlan a hagyományos, villanyfényes háztömbkörüli verseny, a Pálinkás Csaba emlékére kiírt Alisca Bau Kupa, mely szombat este kilenc órától kerül megrendezésre. A résztvevőkről, szakaszokról bővebben: hamarosan…


A programterv innen tölthető le.

A verseny itinere innen tölthető le.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo