fbpx

Vasárnap Vakond Futam: ne maradj le!

Vasárnap végre kiderül, kik tekernek a leggyorsabban a bányában, már délelőtt kezdetét veszi a száguldás a sötétben a McDonald’s BringaMánia Vakond futam keretében. Jó hír az érdeklődőknek, hogy még a helyszínen is lesz lehetőség a nevezésre azoknak, akik úgy döntenek, hogy az utolsó pillanatban méretik meg magukat.

Vakond futam, 2011

Vakond futam, 2011

A résztvevőknek érdemes figyelni a szervező egyesület, a Vuelta Sportiroda honlapját (www.kerekparinfo.hu), ugyanis módosult a lebonyolítási rend és a nevezéssel kapcsolatban is kerülnek fel friss információk.

Beléptetés, fejvédő
A McDonald’s BringaMánia Vakond futam előtti napokban az utolsó simításokat végzik a szervezők. A földalatti járatok biztosítása mellett várhatóan komoly feladat lesz a résztvevők (versenyzők, nézők, vendégek) be- és kiléptetése a bányába. Fontos, hogy mindenki ki is jöjjön, aki aznap lemegy a bányába. A biztonsági előírások szerint a bányában mindenkinek kötelező a fejvédő viselése, akár bringán ül, akár csak nézelődik. Aki nem hoz magával, annak a szervezők 1000 Ft kaució ellenében biztosítanak sisakot.

Spinning
Hogy azok a téli bringások is megtalálják, amire vágynak, akik két kerékre csak márciustól ülnek, Spinning órákat is tartunk az egyik tágas földalatti járatban. Paksi Attila, a Paksi Spinning Center vezetője szervezésében délelőtt és délután is lehet tekerni, izzadni, és közben még a versenyből is láthatnak részleteket, akik erre a „versenyszámra” neveznek. Részletek a Spinninggel kapcsolatban, és jelentkezés itt: http://paksiattila.spinningportal.hu/

Távok, időrend
Az eddigi jelentkezések alapján módosult a délutáni futamok lebonyolítási rendje. Az első futamban a női, a vegyes és a junior csapatok együtt állnak rajthoz. A második futamban a felnőtt férfi csapatok versenyeznek, a harmadik futamban pedig a master férfiváltók küzdenek meg egymással (a váltók távja összesen 9 kör). Ez után következik a VIP (2 kör) és az Elit futam (9 kör).

Minden futam rövid, kb. 100 m-es futással kezdődik azért, hogy az első kanyarba ne egyszerre érkezzen meg a teljes mezőny. A délutáni váltóknak 9 kör a teljes táv, vagyis az egyes tagok 3-3 kört tesznek meg. Az elit futam távja 9 kör, amelyet kb. 30 perc alatt tesznek a versenyzők.

Vakond futam, 2011

Vakond futam, 2011

Helyszíni nevezés
Mivel sajnos több csapattal is megesett, hogy nem fizették be időben a nevezési díjat, így a pénteki adatok alapján az alábbi kategóriákban van még szabad hely:

Ovis 10-15 fő
– 6-10 éves váltó: 10 csapat
– 11-14 éves váltó: 8 csapat
– Junior fiú váltó: 0 csapat
– Női vagy vegyes csapatok: 0 csapat
– Felnőtt férfi váltó: 10 csapat
– Master férfi váltó: 0 csapat
– Elit kategória: 15 fő

Az új nevezéseket a helyszínen, érkezési sorrendben bíráljuk el. A nevezés vasárnap 9 órakor nyit, és a futamok rajtja előtt 30 perccel zár – amennyiben nem telt be korábban az adott futam létszáma. Akik eddig nem regisztráltak nézőként, szurkolóként, a bánya aktuális telítettségétől függően juthatnak le a járatokba – vagyis akár versenyzési szándékkal, akár nézőként, érdemes ellátogatni Budapest X. kerületébe, Kőbányára, a Bánya utcába!

Forrás: Vuelta Sportiroda sajtóközlemény
Fotók: Vuelta Sportiroda / Takács Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo