fbpx

Vasárnap SuperCross nyitány Kazincbarcikán

A meghirdetés óta komoly érdeklődést mutat a hazai kerékpáros társadalom az I. SuperCross Sorozat iránt, az előttünk álló vasárnapon pedig végre kiderül, mennyi valódi indulót és érdeklődőt realizálhatnak majd a rendezők. Beindul ugyanis a hazai krossz szezon, október 24-én Kazincbarcikára, a Jubileumi Parkba várják a versenyzőket az EthicSport – Barcika Kupára.

Buruczki Szilárd 2009-ben Kazincbarcikán (Foto: Babka Szabolcs)

Buruczki Szilárd 2009-ben Kazincbarcikán (Foto: Babka Szabolcs)

A sorozat híre azonban nemcsak a versenyzők körében terjedt gyorsan és talált örömteli fogadtatásra, hanem a támogatók között is. Felajánlásra került ugyanis egy 2011-es, 150.000 forint értékű Haibike Noon SL ciklokrossz vázszett, ami a támogató és a versenyszervezők közös döntése alapján, a fiatalok inspirálása céljából az U19-es férfi kategória összetett győztesét illeti majd meg a salgótarjáni eredményhirdetés után.

Hai Noon SL 2011 – az említett vázszett (Foto: Boneshaker)

Hai Noon SL 2011 – az említett vázszett (Foto: Boneshaker)

Kazincbarcikán a sorozat egységesített kategória és szabályrendszere alapján 10 különböző korcsoportba várják a nevezőket, akik a 3,5 kilométer hosszú, egy lépcsősorral, egy szimpla- és egy dupla akadállyal nehezített pályán versenyezhetnek délelőtt 11 órától kezdődően. Sajnos a tavalyi győztes Tisza Zoltán jelezte, egyelőre nem tud részt venni a hazai versenyeken, a mögötte végzett Buruczki Szilárd pedig még pihenőidejét tölti. A rendező Kerékpár Klub Kazincbarcika minden nevezőt megvendégel, így akik kedvelik, azok a Miskolci Kocsonyafesztivál legjobbnak ítélt szakácsának főztjét kóstolhatják majd meg – hiszen a hűvös, őszi idővel nemcsak a krossz szezon indul be.

SuperCross nyitány Kazincbarcikán

SuperCross nyitány Kazincbarcikán

„Vannak kerékpárosok, akik úgymond téli álmot alszanak: ilyenkor leteszik a bringát, és tavaszig felé sem néznek. Az ő figyelmüket szeretném felhívni rá, hogy a sportélet ilyenkor sem áll meg, ez a sorozat pedig remek lehetőséget biztosít a kondíció átmentésére. Akik már voltak ciklokrossz versenyen, őket nem kell motiválni, hiszen aki kipróbálja, annál igen hamar kialakul a függőség.” – mondta Szabolcsik János, a SuperCross első állomásának főszervezője.

További információk:
– versenyszabályok, egyéb információk
– versenykiírás

Szöveg: SuperCross sajtóközlemény, Kéri István
Fotó: Babka Szabolcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo