fbpx

TransGermany – túl a 4. etapon

Mikula Gábor és Adorján Sándor (Merida Maraton Team) már túl vannak a Németországot átszelő TransGermany MTB verseny 4. etapján. Összetettben és kategóriában egyaránt javítottak helyezésükön, jelenleg az 5. szakasz keretein belül Bad Stebenből Schöneck im Vogtlandba tartanak. Az összesen hét szakaszt számláló verseny negyedik versenynapjának beszámlója következik.


4. versenynap (120 km, 2446 m szint)

A leghosszabb etap. Nem is kevés szinttel, a szokásos kilenc órai rajttal és esővel. Amikor kiléptünk a szállásról, az éjszaka folytatásaként leszakadt az ég. Végig vizes sáros úton haladtunk. 21,1-es átlagot hajtva. Ami nagyon fontos, hogy megint sikerült előrelépni a felnőtt duo kategóriában. Most a 47.-ek vagyunk, összetettben pedig hat helyet javítva a 84.-ek.

trans3_1.jpg

Nagyon sok defekt és technikai probléma tarkította a mai napot, szerencsére nem nekünk. Úton-útfélen álltak a párok defektet javítva, láncot szerelve, satöbbi. Mi megúsztuk. A vizes-párás idő s a kellemes 15-17 fok segített minket, hogy könnyebben átvészeljük a közel hatórás menetet. Úgy próbáltuk beosztani a frissítőt, hogy ne kelljen az összes itató/etető zónát használni és így egy kis előnyre tehessünk szert.

trans3_2.jpg

Az utolsó 12 km-t nagyon megnyomtuk, nehogy beérjenek minket a többiek, akiket nehéz munkával az utolsó három puklin leszakítottunk. Azt hiszem, most már kibírjuk, túl vagyunk a felén és napról napra kevesebbet kell mennünk. De ez nem azt jelenti, hogy napról-napra könnyebb is lesz…

Néhány adat az eddig teljesített szakaszokról letölthető innen.

További információk: www.transgermany.com

trans3_3.jpg

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo