fbpx

Transalp: már csak 357 km a célig…

Viharfelhők, jégeső és havazás kísérte a Jeantex Bike Transalp mezőnyét a 4. szakaszon. Miközben az élen a helyzet változatlan, a két magyar kettős is derekasan helytáll. Halász Róbert és Marton Attila ma a 38. helyre érkezett, míg a Bikemag-George KSE tagjainak ma sem volt szerencséje: Vock Balázs a legutóbbi váltóprobléma után ezúttal egy váztörés miatt bosszankodhatott…


A 4. szakasz:

A tegnapi vacsora mindenki számára felemelő volt, kivéve talán Lacát, mivel téliszonya van, és a 2100 m magasan fekvő éttermet bizony sífelvonóval kellett megközelíteni. A pazar és bőséges vacsora jó hangulatának a közelgő felhők vetettek véget. Mindenki sietett a táborba, hogy az előző este átélt élményeket ne kelljen megismételni. Az este hangulatát feldobta, hogy a történelem megismételte önmagát, ugyanis Robi 2006-os váztörése megismétlődött, csak most éppenséggel Balázs váza tört el, ugyanott, ugyanazzal a rajtszámmal, ugyanazon a szakaszon… Balázs közben a Cube Team segítségével újra használatba tudta venni tegnapelőtt összetört hátsó váltóját.

Scuolból közel 80 km és 2621 m mászás várt a fiúkra, amit négy részletbe kellett abszolválniuk. Rögtön az első erőpróba laza 22 km felfelé 1100 m szinttel, a hegytetőn pedig havazás jégesővel párosulva fogadta versenyzőinket. A tehéncsordán áthaladva meredek köves, egynyomtávos szakadék várta fiainkat. A szikla szélén integető rendező sárga zászlót lengetve figyelmeztette a versenyzőket – „ha itt hibázol, már csak emlék vagy”. A második emelkedő jégcsákánnyal volt járható, az égi áldás jégeső formájában köszöntette a versenyzőket. A lejtő ismét gyors, egynyomtávos, igazi száguldozós szakasz. A hegyek még ilyen zord időben is csodálatos látványt nyújtanak. Persze turistáskodásra nem volt idő, mert hol jobbra, hol balra végtelenségbe nyúló szakadékok „fogadták” a látogatókat. A frissítőt közvetlenül a tópart mellett rendezték be. Látva a csodás tájat az embernek nem sok kedvük volt továbbmenni. Az utolsó rész újra CC-sre sikerült. A pálya végső szakaszán végigtekerve tanúsíthatom, hogy Livigno júliusi hóesésben is gyönyörű…

Marton Attila és Halász RóbertVersenyzői meglátások a 4. szakasz után:


Robi (Bikemag.hu-Meditech SC):

„A tegnapi díjnyertes szakasz után gondoltam felöltöm laza nyári ruházatomat, a hegytetőn viszont megbántam minden bűnömet, amikor elkapott miket a jeges-havas eső.”

Attila (Bikemag.hu-Meditech SC):
„Egész nap Ford Fairlane híres mondata járt a fejemben…”

Laca (Bikemag-George KSE):
„Két éve majdnem megfőttünk ugyanezen a szakaszon, most majdnem megfagytunk… Ettől függetlenül ez volt eddig a legszebb szakasz.”

Balázs (Bikemag-George KSE):
„Melegben biztosan jobban tetszett volna a pálya, most viszont megtanultam tisztelni a hegyet.”

A nap széljegyzete: „Örülök neki, hogy az esőfelhők mindenhova követnek minket.” (Laca)

Várallyai László és Vock Balázs


Eredmények, felnőtt férfiak – 4. szakasz, 2008. július 22., Scuol-Livigno (77,16 km, 2621 m szint):

1. Team Bulls (Karl Platt-Stefan Sahm), 3:33’13,4″
2. Rothaus-Cube1 (Benjamin Ruediger-mathias Bettinger), 3:35’24,7″
3. Team Idworx-Offtraxx.net (Björn Papstein-Holger Sievens), 3:36’07,1″
(…)
38. Bikemag.hu-Meditech SC (Halász Róbert-Marton Attila), 4:13’00,7″
(..)
109. Bikemag-George KSE (Várallyai László-Vock Balázs), 4:54’01,2″

Robi és Attila eddig összesen 16 óra 33 percet, míg Laci és Balázs 18 óra 5 percet töltött a nyeregben. A férfi összetettben továbbra is magabiztosan vezet a Team Bulls, míg a nőknél a Team Rocky Mountain.

Girl power: a dán Noorgard tesók, azaz Anna-Sofie és Christin. A Cube5 kettőse a 3. helyre futott be a 4. szakaszon


Az ötödik szakaszról előzetesen:

Az ötödik szakasz során Livignóból Naturnsba teker a mezőny, közben 122,24 kilométert tesznek meg és összesen 2909 m szintet gyűjtenek. Ez a szakasz a leghosszabb ugyan, de nem feltétlenül a legnehezebb, hiszen a távból „mindössze” 40 kilométer a hegymenet. Az etap legjelentősebb magaslata a Bocchetta die Forcola lesz a maga 2769 méteres magasságával.

Letölthető dokumentumok:
– A negyedik szakasz férfi felnőtt eredménylistája

További információk és részletes eredménylista: www.bike-transalp.de

Szöveg és fotó: Szücs Ferenc

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo