fbpx

Transalp: karnyújtásnyira a céltól

A 7. teljesítése után már csak egy szakasz vár a Jeantex Bike Transalp mezőnyére, hogy mindenki átvehesse a Garda-tónál a teljesítésért járó jól megérdemelt mezt. A mai nap kedvezett a magyar párosok tagjainak: kategóriájában mindkét kettős előrelépett a tabellán, és összetettben is sikerült javítaniuk.


A 7. nap krónikája:

Kivételesen kihagytuk a tésztapartit, mert senkinek sem volt kedve 4 kilométert gyalogolni. Természetesen a nagy melegben mindannyian a tóparti vendéglőt részesítettük előnyben, ahol egy hazánkfia pincérrel futottunk össze. Az esti sör párunkon meglátszott ugyan, de a hangulatnak mindenképpen jót tett…

Az etap mindjárt az elején egy 23 kilométeres mászással indult, eleinte lankás aszfalton, majd durva murvás meredekre váltott. Helyenként 13%-os sziklaugrálással egybekötött triálmozdulatokkal lehetett előrehaladni. A lejtő ismételten megmozgatta a teljes felsőtestet, s a technikát sem kímélte igazán. A második emelkedő ismételten a híres nagydarabos olasz sóder, de simán tekerhető volt. A hegy tetején levő erdőben összeállt a Transalp vonat, kifejezetten élvezte az összerázódott társaság. A lejtő inkább hasonlított kőbányára, mint a svájciaknál megszokott gereblyézett sóderes útra. Az ereszkedés átváltott aszfaltra, ahol hosszú kilométereken át 10-15%-os lejtőn lehetett ereszteni a vasakat. Kellő hőmérsékletre lehűlve jöhetett az eddigi legmelegebb része a Transalp-nak. Az almafák közötti emelkedőn megrekedt meleg megnyomta a bringásokat. A tempót látványosan visszavették a versenyzők, s már a túlélésért küzdött a mezőny hátsó része. A befutó előtti utolsó szakaszon sokkal jobban lehetett haladni, bár a technikás meredek mászásnál újra elő kellett venni sziklamászó tudásukat a fiúknak.

Robi és Attila befutója


Versenyzői meglátások a 7. szakasz után:

Robi (Bikemag.hu-Meditech SC):
„Az eddigi hideggel szemben, most a melegből van elegem.”

Attila (Bikemag.hu-Meditech SC):
„A tegnapi naphoz képest a mai gyorsan elment. Az utolsó frissítőt kihagytuk, mert csak 18 kilométer volt hátra a célig. Erre picit ráfáztam, mert egy kulacs vízzel indultam neki az utolsó hegynek.”

Balázs (Bikemag-George KSE):
„A kitűzött cél az, hogy újra a B depóba kerüljünk. Az első emelkedőt ennek megfelelően meg is nyomtam, de Attila a hegy tetején elvitte a levegőt előlem. Az almásban levő nagy melegben szívesen emlékeztem vissza az Idjoch havas hegycsúcsára.”

Laca (Bikemag-George KSE):
„Nem tudom megfőni vagy megfagyni jobb-e inkább.”

Balázs és Laci a célban


Eredmények – 7. szakasz, 2008. július 25., Kaltern-Andalo (74,61 km, 3071 m szint):

Férfiak:
1. Rothaus – Cube 1 – 3:43’22,4″
2. Craft and Friends / mountainbiker.at – 3:43’23,8″
3. Team Bulls – 3:43’24,2″
(…)
31. Bikemag.hu-Meditech SC (Halász Róbert és Marton Attila) – 4:15’34,4″
(…)
71. Bikemag-George KSE (Várallyai László és Vock Balázs) – 4:40’47,5″

Nők:
1. Team Cube 5 – 4:31’18,4″
2. Team Rocky Mountain – 4:31’19,3″
3. Fiat/Rotwild – 4:44’04,6″

Vegyes kategória:
1. Institut Ftan/Velo Franz Univega – 4:20’58,8″
2. Team Stöckli Wädenswil – 4:21’00,7″
3. Rothaus – Cube 3 – 4:21’37,8″

Master kategória:
1. Team KTM – 3:46’38,6″
2. Team Generali – 3:48’45,0″
3. Team Cube 3 – 3:59’50,9″

Senior master kategória:
1. ept connect – 4:16’21,5″
2. Giant Swiss D’Ürner Oldies – 4:21’00,5″
3. Scott Team Heilenmann/MOM grand Masters – 4:34’04,8″

A 7. etapon a női és férfi kategória összetett éllovasai egyaránt alul maradtak a szakaszgyőzelemért folytatott küzdelemben, összetett pozíciójuk azonban szinte megdönthetetlennek látszik. Attila és Robi mai teljesítményükkel előreléptek kategóriájuk 32., illetve az összetett 42. helyére, Laci és Balázs pedig szintén javítottak, jelenleg a férfiak között a 74 pozíciót, míg az összetettben a 106. birtokolják.

A jól megérdemelt pihenés...


A nyolcadik szakaszról előzetesen:

Az utolsó szakasz során Andalóból a Garda-tóhoz teker a mezőny, közben 62,24 kilométert tesznek meg és összesen 1480 m szintet gyűjtenek. A szakasz legmagasabb pontja ezúttal 1745 m lesz. A szervezők a rövid táv ellenére kemény szakaszt prognosztizálnak, ahol előreláthatólag a szerelőknek is akad majd munkájuk bőven. A több mint egyhetes küzdelemért a Dolomitok látványa kárpótolja majd a versenyzőket.


Letölthető dokumentumok:

– A hetedik szakasz teljes eredménylistája

További információk: www.bike-transalp.de

Szöveg és fotó: Szücs Ferenc

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo