fbpx

Tour de Pilis – beszámoló és eredménylista

Vígh Zoltánnak a Postás SE versenyzőjének 2 órára és 21 percre volt szüksége ahhoz, hogy teljesítse az első Tour de Pilis kerékpárverseny 70 km-es távját. A sportág ismerőinek sokat mond a győztes idő: a Pilis-hegység emelkedőin és lejtőin a 30 km/órás átlagsebesség csak az igen edzetteknek volt elérhető. De ez tulajdonképpen nem meglepő, hiszen komoly szintkülönbséget kellett legyőzni az indulóknak, akik vagy kanyargós lejtőn vagy meredek emelkedőn tekertek, és a pihenésre kevés lehetőség volt…


Ennek ellenére a sprinten, vagyis az utolsó 50 méteren dőlt el az első hely sorsa: Specziár Viktor szinte a célvonalig nagy harcban volt Vígh Zoltánnal a győzelemért. Persze nem mindenkit a versenyláz hajtott ezen a napon.

A sprintben ezúttal Vigh Zoltán volt a gyorsabb
A 16 és a 40 km-es túrákra szép számmal jelentkeztek családok, baráti társaságok és magányos biciklisek, akik most együtt hódították meg a Pilist. A túrázók – akiket tapasztalt bringások kisérték a célig – már az első emelkedőn, Pilisszentlélek feletti Pálos kolostor romjai mellett értek az első frissítő állomást. A 40 km-re vállalkozók között találkozhattunk versenykerékpárt, mountain bike-ot, sőt tandemet tekerőkkel is. A kirándulásra, aktív kikapcsolódásra csábító útvonal közúti forgalomtól elzárt, erdészeti utakon vezetett, ahol a bringások csak madarakkal, őzekkel, vagy legfeljebb favágókkal találkozhattak.

 Túrázók és versenyzők szállták meg 2008. szeptember 27-én a Pilist
A tavaszi Tour de Tisza-tó, a nyári Tour de Zalakaros után Dobogókőn egy hangulatos eseménnyel zárult Vuelta Kft. idei kerékpáros túra sorozata.

Letölthető dokumentumok:
– Abszolút és korcsoportos eredménylista

Forrás: Vuelta Kft. – Eisenkrammer Károly

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo