fbpx

Támer Kolos duplázott a KSI Kupán

Az idei KSI kupára a hétvégén lezajlott majdnem fél tucat kerékpáros esemény ellenére is – hazai szinten – komolynak számító országúti mezőny gyűlt össze, a rajtlistán mindkét versenynap alkalmával több, mint 90 kerekes szerepelt. A 32. Decathlon KSI Kupa első szakaszát egy Zsámbék-környéki országúti viadalra, a Naturhome-Jakosa Kupáért, a másodikat a Dunakeszi Nagydíj időfutamra írta ki a KSI-Schwinn-Csepel szervező gárdája. A négy kategóriában meghirdetett versenyen a vendéglátó klub fiatalja, Támer Kolos mindkét versenyszámban a dobogó tetejére állhatott.

A verseny hosszú idő után látogatott újra Zsámbék térségébe, a rajt- és célterület, no és a teljes mezőny azonban először volt vendége a településnek. A haladók 44, a serdülők 72, míg az ifik és az open kategória felnőtt bringásai 100 kilométert teljesítettek a 14 kilométeres körpályán, a lassú rajt után. A „nagyok” viadalát végül a még ifjúsági korú Támer Kolos nyerte, 2:14:03 órás idővel, mely 44,759 km/h-s átlagnak felelt meg. A sprintre kisebb élboly érkezett, ahol a két „öreg róka”: Specziár Viktor és Steig Gábor előtt, szoros befutón győzött a KSI-s versenyző.


A másnapi, 8 kilométeres, dunakeszi egyenkéntit Simon Balázs, az FTC-Merida versenyzője teljesítette leggyorsabban, 0:09:51,86-os idővel, 48,660 km/h-s átlagsebességgel. Az összetett csapatversenyt a vendéglátó KSI Schwinn-Csepel SE nyerte. A hölgyeknél Kenyó Anita (Bringavilág SK Bornsport), Zelinka Gabriella (FTC-Merida) és Monoki Krisztina (KSI Schwinn-Csepel SE) végzett előkelő helyen.

Somogyi Miklós főszervező az indulók számát és az útbiztosítást tekintve is eredményesnek értékelte a kétnapos viadalt, mint mondta, Zsámbék és Dunakeszi egyaránt szívélyes vendéglátóként szolgálta a három évtizedes múltra visszatekintő verseny idei etapjait.

32. Decathlon KSI Kupa összetett eredmények:

Open – elit:
1. Specziár Viktor (FTC-Merida)
2. Verebélyi Viktor (Conrad-Papírkutyák)
3. Lengyel Gábor (Kommuna.Org)

Ifjúságiak – U19:
1. Támer Kolos (KSI Schwinn-Csepel SE)
2. Simon Péter (KSI Schwinn-Csepel SE)
3. Szabó-Biczók Márton (KSI Schwinn-Csepel SE)

Serdülők – U17:
1. Bedike Marcell (KSI Schwinn-Csepel SE)
2. Petrik Gergö (KSI Schwinn-Csepel SE)
3. Varga Péter (Tamási KE)

Haladók – U15:
1. Gyenes Dávid (Szekszárdi SZKE)
2. Gulyás Márk (Siófoki KSC)
3. Kiss Máté (Szekszárdi SZKE)

Letölthető dokumentumok:
– Teljes eredménylista

Forrás: KSI Schwinn-Csepel SE sajtóközlemény
Fotók: Kalocsai Richárd

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások