fbpx

Szubjektív: Pilis Kupa 2009

Végre elkezdődött az év! Szerencsére nem csak én gondoltam így, és április 19-én vasárnap a különböző kategóriák rajtjainál közel 300 versenyző várta izgatottan, hogy kiderüljön, vajon rendesen sikerült-e a felkészülés…

pilis_1

A PCCC (www.pccc.hu) évek óta nemzetközi bejegyzésű versenyekkel örvendezteti meg a hazai OX közösséget, aminek köszönhetően – az itthoni mezőnyt színesítve – szép számmal érkeznek a szomszédos országokból is bringások. Az OX kupasorozat indítása profi gárdára hárult, és a korábbi évekhez hasonlóan most is magas szinten oldották meg a feladatot. Az interneten az érdeklődők időben értesülhettek a fontosabb információkról.

pilis_2

A pálya nagy része a korábbi évekből már ismerős volt, de apróbb változtatásokkal az amúgy is izgalmas vonalvezetést sikerült még élvezetesebbé tenni. Az időjárás is kegyeibe fogadta az indulókat. Kellemes meleg volt, és az időnként előforduló nagyobb esőfelhők nem áztatták el a pilisszántói hegyoldalt.

pilis_3

Az elit mezőny ezúttal Parti András és Benkó Barbara nélkül rajtolt el. Mindketten a münsingeni Bundesliga futamon indultak, ahol András – az olyan neveket felvonultató mezőnyben, mint Ralph Näf, Julien Absalon, Jose Hermida – az előkelő 22., míg Barbara – többek közt Sabine Spitz és Irina Kalentyeva mögött – a kiváló 9. helyet szerezte meg.

pilis_4

Férfiaknál Melts András három körig tartott lépést a szlovák Lami Michallal. A negyedik körben picit megnőtt a távolság kettejük között, és a verseny végéhez közeledve András még a külsőt is „elhagyta” első kerekéről. Azonban nem adta fel, és végül második helyen ért célba. A dobogó harmadik fokára Szlobodnyik Zsolt állhatott. Nőknél a Szlovákiából érkező Janka Stevkova óriási (18 perces) előnnyel győzött. Másodikként a fáradhatatlan Vajda Márta, harmadikként pedig Deli Anett gurult át a célvonalon.

Letölthető dokumentumok:
– részletes eredménylista

Szöveg: Kovács Botond; Fotó: Kuchta Attila

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo