fbpx

Száz nap a TransAlp rajtjáig

Alig több mint három hónap múlva, 2008. július 19-én rajtol a 11. alkalommal megrendezésre kerülő Jeantech Bike Transalp, melyet idén a montiversenyek szponzorálásában jeleskedő Nissan is támogat. A rajtoló párosok között találjuk a Marton Attila-Halász Róbert és a Vock Balázs-Várallyai László kettőst, így ismét lesz kiknek szurkolni. A 660 kilométeres össztáv ezúttal 21500 méter szintet tartalmaz, mellyel július 19. és 26. között küzdenek meg a versenyzők. Az idei megamaratonra 40 ország 550 párosa nevezett.

A Füssenből rajtoló mezőny nyolc szakaszra bontva teljesíti a távot, hogy végül a Garda-tónál érjenek célba. Az erőpróbát párban teljesítik a versenyzők, a rajtlistán idén két magyar kettőst találunk, a Bikemag.hu-Meditech SC képviseletében Marton Attila és Halász László, míg a Bikemag-George KSE színeiben Vock Balázs és Várallyai László indul. Mindkét csapat a férfi párosok kategóriájában áll rajthoz, az egyes kategóriák győzelmi esélyeinek latolgatása pedig az alábbiakban olvasható.

Férfi párosok kategóriája:
A legfőbb 2008-as favoritnak a Karl Platt és Stefan Sahm összeállításban rajthoz álló Team Bulls csapata számít, akik minden bizonnyal megpróbálják megvédeni tavalyi elsőségüket. A 2007-es verseny második helyezett párosából idén csak az osztrák Silvio Wieltschnig indul, akit ezúttal a Fiat Rotwild színeiben a német Thomas Nicke oldalán láthatunk viszont. A dobogós helyezések valamelyike szempontjából azonban számolni kell a tavalyi harmadik helyezettel, a Team Texpa-Simplonnal is, itt Alexander Pscheidl és Christian Schneidawind küzd majd a minél jobb eredményért. Érdekes lehet Carsten Bresser visszatérése is a férfi csapatok kategóriájába. A német profi 2007-ben a vegyes párosok között győzedelmeskedett, 2006-ban pedig Karl Plattal párban nyertek a férfi kategóriában. Idén a német Daniel Gathof lesz a partnere, aki mostanában csatlakozott a Team Rocky Mountain csapatához. Rajtuk kívül még a Cube gárdájával is számolni kell, ahol Frank Lehmann és Benjamin Rudiger tapossák majd a pedált.

trans1.jpg

Női párosok kategóriája:
A hölgyeknél négy páros is esélyes lehet a dobogó legfelső fokára. Ismét itt lesz a 2007-es győztes német ikerpár, Sandra és Peggy Klose. A tavalyi vegyes párosok között győztes kanadai Alison Sydor idén először rajtol a női párosok kategóriájában, partnere a Team Rocky Mountain csapatában ezúttal a finn Pia Sundstedt lesz. A harmadik esélyes a Fiat-Rotwild német-francia kettőse Kerstin Brachtendorf és Dani?le Troesch összeállításban. Rajtuk kívül komoly eséllyel pályázhat még a győzelemre a dán testvérpár Anna-Sofie és Christin Noorgard.

Master kategória:
Ebben a kategóriában két rutinos kettős párharcára számíthatunk. A 2007-es győztes Team KTM csapata Ekkehard Doerschlag és Heinz Zoerweg felállásban mindent meg fog tenni az idei győzelemért is. Közben azonban számolniuk kell régi ellenfeleikkel, a Team Naturns-szal, ahol a dél-tiroli Walter Platzgummer és a bajor Johann Grasegger próbálja majd megismételni 2005-ös sikerüket. A két csapat párharcából bármelyik győztesen kerülhet ki, hiszen 2006-ben Platzgummer és Grasegger második helyet ért el Doerschlag és Zoerweg mögött. A kategória érdekessége, hogy a Cube színeiben Claus Wachsmann partnereként rajthoz áll a hajdani német országúti profi Udo Boelts is.

trans2.jpg

Vegyes párosok:
Ebben a kategóriában a Cube csapatában induló német Heike Hundertmark és honfitársa Uwe Harter számíthatnak nagy eséllyel a győzelemre.
A 2008-as Jeantech Bike Transalp minden egyes szakaszáról részletesen beszámolunk honlapunkon. További információkért a www.transalp-challenge.com honlapot érdemes felkeresni.

Szöveg és fotók forrása: TransAlp sajtóközlemény; Peter Musch/transalp-challenge.com

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo