fbpx

SuperCross Sorozat: sok múlhat a balassagyarmati futamon

A vasárnapi kerekegyházai forduló után máris folytatódik az I. SuperCross Sorozat, szombaton Balassagyarmat városa és a Vitalitás SE látja vendégül a Palóc Cross résztvevőit. Az ötfutamos sorozat a negyedik állomásához érkezik, több kategóriában akár most eldőlhet az összetett győzelem sorsa.

A három forduló utáni összetett eredményeket böngészve elmondható, hogy az U15-ös kategóriákban és a női U19-ben szinte nincs is olyan versenyző, akik ténylegesen a sorozatra koncentrálna, a szabályt erősítő kivételek talán csak ezen kategóriák vezetői. Férfi U19-ben már más a helyzet, itt ugyanis nem másért, mint egy Haibike Noon SL 2011-es cyclo-cross vázszettért folyik a harc, melyből jelen állás szerint Fenyvesi Péter (X2S – Kona Team Ironclad) kerülhet ki győztesen. Nincs azonban ez még bebiztosítva, Balassagyarmaton javíthat a két legerősebbnek tűnő üldöző, Pelikán János (Merida HCT) és Mellau Ádám (Bringabanda SC). Bár az összetett sorrendben pillanatnyilag nem ez a két versenyző állhat a dobogón az üldözők közül, de a sorozat végeredményét majd a legrosszabb eredmény kiesése után kapjuk meg.

Buruczki Szilárd

Buruczki Szilárd

A hölgyeknél Dósa Eszter (Vitalitás SE) maximálisan magabiztosan uralta a kis létszámú mezőnyt, amíg Benkó Barbara (Focus M.I.G. Team) meg nem jelent a harmadik futamon, érdekes párharcot láthatunk így a sorozat utolsó két futamán, ha újra összemérik erejüket, bár Eszter elsőségét lényegében már csak matematikailag lehet veszélyeztetni. A hobbi felnőtteknél is van egyeduralkodó, Pálmai Zsolt (Hotel Yacht Klub KSE) személyében, azonban itt még többen is beleszólhatnak a dobogós helyek sorsába – még akár a legelőkelőbb pozíció kapcsán is. Az elit felnőtt kategória összetett bajnoki címe úgy tűnik a jelenleg élen álló Szórádi Balázs (Merida HCT) és az első versenyt kihagyó Buruczki Szilárd (Magellan Kőbánya TC) között dőlhet el, itt lényegében még minden nyitott, csak úgy, mint az élmezőny többi pozíciójának sorsa is. Specziár Viktor (Merida HCT), Reitinger Gábor (Vitalitás SE), Fejes Gábor (Technofilm Betonexpressz 2000) és Szabó Péter is kiegyensúlyozottan teljesít – és akkor itt csak a mindhárom futamon megjelenteket soroltuk az élmezőnyből.

Kolb Tamás

Kolb Tamás

A master 1-eseknél talán a legkiegyensúlyozottabb a küzdelem, ha a fogadóirodáknál lehetne ezen korcsoport végső győztesére fogadni, bizony bajban lennének az odds-ok kiszámolói. Lengyel Gábor (Go Fast), Duzmath Csaba (Guriga-Bringa KKE), Vinczeffy Zsolt „Zerge” (zerge.info) is odaérhet, de ehhez még Dr. Bakos Gergőnek (Salgótarjáni HKE) vagy Kovács Istvánnak (Ózdi KE) is lehet egy-két szava. Master 2-ben kerekegyházán ketten is megpiszkálták az oroszlán bajszát, az első két futamot nyerő Kolb Tamást (Blue Scorpions MC) a sorozaton debütáló Eke Zoltán (Pedáldöngölők HKE) és Huszár Norbert (Salgótarjáni HKE) is megelőzte, így most már itt sem tűnik olyan egyértelműnek a végső győzelem sorsa. A master 3-as kategóriában annak ellenére, hogy csak öten szerepelnek a korcsoport eredménylistáján, innen mindenki két futamot teljesített, így itt lényegében még mindenki számára adott a lehetőség a bajnoki cím megszerzésére, melyhez az első lépést a szombati, balassagyarmati futamon lehet megtenni.

Vinczeffy Zsolt

Vinczeffy Zsolt

Az Ipoly-parti városban a Szabó Lőrinc Általános Iskola melletti Springa-domb környékén rendezendő esemény pályáját jelenleg néhány centis fagyott hóréteg borítja, melyhez a szerdai nap havas-ónosesős időjárása is hozzáadódik majd, így a pálya végleges hossza a verseny reggelén az utak járhatósága alapján lesz megállapítva. A tervezett kör 2,4 kilométer hosszú, egy dupla akadály és egy felfutás nehezíti, szintemelkedése 30 méter körönként. A sorozaton a már megszokott szolgáltatások itt is rendelkezésre állnak majd; fűtött öltöző, zuhanyzó, bringamosó, forró tea és ebéd várja a versenyzőket. A korábbi futamokon részt vett versenyzők a már megkapott rajtszámukkal tudnak nevezni, akár előzetesen is, melyre december 2-ig van lehetőség – de ez természetesen az új indulók számára is adott opció.

„A versenyen chipes időmérés lesz, reméljük, ez segít majd a gyors és problémamentes eredményhirdetésben. Az eddigi pályák közül a mienk tartalmazza a legtöbb szintemelkedést, ez azonban mindösszesen 30 méter lesz körönként. Remélem, hogy szlovák versenyzők is tiszteletüket teszik az eseményen, ezzel is erősítve a most már elég sűrű hazai mezőnyt. Nekik különösen fontos erőfelmérő lehet a versenyünk, hiszen jövő héten rendezik országuk bajnokságát. Az abszolút férfi és női kategóriákban pénzdíjazás lesz, amelynek mértéke még nem végleges. Remélem, meg tudjuk tartani az eddigi indulói létszámot és újfent sok krosszost és érdeklődőt üdvözölhetünk a sorozat negyedik futamán.” – nyilatkozta Szász Viktor, a Palóc Cross főszervezője.

Szabályok, kategóriák és minden egyéb információ a sorozat oldalán található meg.

A versenykiírás ide kattintva tölthető le.

Szöveg: I. SuperCross Sorozat sajtóközlemény, Kéri István
Foto: Babka Szabolcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo