fbpx

SuperCross Sorozat: irány Ózd!

A kazincbarcikai nyitány után az előttünk álló szombaton Ózdon folytatódik az I. SuperCross Sorozat. A kezdeti bő nyolcvanfős indulói létszám bizakodásra ad okot a sorozat szervezőinek, akik a mostani futamra is hasonló nagyságú, vagy ennél még nagyobb mezőnyt várnak Borsodba.

SuperCross Sorozat 2010

SuperCross Sorozat 2010

Az Ózd Kupa pályáját a Városi Stadion környékén jelölte ki a rendező Ózdi Kerékpáros Egyesület, melyet gyalogosan a Bolyki főút felőli bejáraton lehet megközelíteni, míg a stadion területén parkolni szándékozók a Brassói út felől közelítsenek majd. A verseny pályáját több krosszos látogatása után véglegesítették az elmúlt hétvégén, így a több visszafordítóval is tarkított nyomvonal 3 kilométer hosszú lesz. Egy körön belül két lépcsősorral, egy dupla akadállyal és két rövid, meredek emelkedővel találkozhatnak majd az indulók, míg a talajjal kapcsolatban elmondható, hogy aszfaltra, salakra és földutas részekre kell készülni.

Panyi János Körmöcbányán (Szlovák Kupa 6. forduló) Reitinger Gábort legyőzve a legjobb magyarként végzett a férfiaknál - Ózdon újra összemérhetik erejüket

Panyi János Körmöcbányán (Szlovák Kupa 6. forduló) Reitinger Gábort legyőzve a legjobb magyarként végzett a férfiaknál - Ózdon újra összemérhetik erejüket

A versenyezőket ezúttal a lelkes szülőknek köszönhetően bográcsossal és forró teával vendégelik meg a szervezők, a futamok a teljes sorozatra érvényes egységes kialakítás szerint 11 órától indulnak.

A felnőtt női kategória, valamint a 13 órai rajt abszolút dobogósai összesen 60.000 forint pénzdíjazásban részesülnek. A szervezők felhívják az első futamon részt vett és Ózdon is indulni szándékozó versenyzők figyelmét, hogy a kiosztott rajtszámok a teljes sorozatra érvényesek, így azt hozzák magukkal.

SuperCross Sorozat 2010

SuperCross Sorozat 2010

„Az első forduló sikereit elnézve, hasonló indulói létszámot várunk Ózdon is, vagy ha lehet még magasabbat. A felnőtt női kategória futama már biztosan kiélezettebb lesz, mint Barcikán, mivel az előnevezettek között találhatjuk a már új csapatának (Focus M.I.G.) színeiben induló Benkó Barbarát. Részünkről a szervezés a célegyenesbe érkezett, és már csak az apróbb simítások vannak hátra a versenyig. Remélhetőleg szombatra az időjárás is a kegyeibe fogad bennünket és egy színvonalas, jó hangulatú versenyt tudunk lebonyolítani.” – mondta Frölich Tamás, az I. SuperCross Sorozat második fordulójának főszervezője.

További információk:
– szabályok, kategóriák és minden egyéb információ a sorozat oldalán
– a verseny kiírása a rendező oldalán ide kattintva érhető el

Szöveg: I. SuperCross Sorozat sajtóközlemény, Kéri István
Fotó: Babka Szabolcs

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo