fbpx

Sprintbefutó döntött Parti javára a maraton ob-n

Az utolsó augusztusi vasárnapon, a Mátrában rendezett maraton országos bajnokság talán legnagyobb csatáját a tavalyi és azelőtti bajnok Buruczki Szilárd és Parti András vívta; a férfiak hosszútávján, 89 kilométer és sprintbefutó után végül az olimpikon Parti került ki győztesen. A T-Mobile Top Maraton sorozat 4., záró állomásán, az 57 kilométeres női középtávon a címvédő Dósa Eszter volt a leggyorsabb. A Vuelta Sportiroda rendezvényén az 1392 nevezőből, a hosszú-, közép- és 29 km-es rövidtávon összesen, mintegy 1200-an rajtoltak el.

Mátra Maraton

Mátra Maraton

„Nyár elején másfél hónapot kihagytam betegség miatt, majd az olimpiai krossz bajnokságon győzelemmel tértem vissza. A mátrai volt az idei első maratonom, melyen pályafutásom tizedik bajnoki címét nyertem. A szezon utolsó heteiben az olimpiai pontgyűjtéshez hozzájárulva, külföldi versenyeken szeretnék részt venni.” – nyilatkozta Parti András.

Mátra Maraton

Mátra Maraton

„Megnyertem a T-Mobile Top Maraton és a Magyar Kupasorozatot egyaránt, ezt a Mátrában még egy bajnoki címmel fűszereztem – nagyon boldog vagyok. Az őszi programomban nekem is az olimpiai krossz szerepel, szeretnék a nemzet számára világranglista pontokat gyűjteni.” – tette hozzá Dósa Eszter.

Mátra Maraton

Mátra Maraton

A versenyközpontnak helyt adó sástói Oxygen Adrenalin Parkból indult a T-Mobile Természetjáró Túra, melyen mintegy 30-an vettek részt; előző nap trial, illetve családi- és gyermekversenyekre is sor került.

Mátra Maraton

Mátra Maraton

A T-Mobile Top Maraton sorozatot négy állomás eredményei alapján a felnőtteknél a két tavalyi összetett győztes, Blazsó Márton és Dósa Eszter nyerte; az idén egyetlen maraton-viadalon rajthoz álló Parti nem szólhatott bele a végelszámolásba. Érdekességként, Dósa zsinórban a hetedik top maraton állomás győzelmét szerezte, míg Blazsó idén futamgyőzelem nélkül zárt. A hazai hegyikerékpáros szövetség a Magyar Kupasorozatot illetően a mátrai verseny után hirdetett eredményt, a sorozatot – melybe a top-események mellett más események is beleszámítanak – szintén Blazsó és Dósa nyerte.

Parti András befutója

Parti András befutója

T-Mobile TOP Maraton sorozat 4. állomás – IX. Mátra Maraton, eredmények (1392 nevező):

Felnőtt férfi hosszútáv (89 km):
1. Parti András (SRM-Stevens Team), ideje: 3:37’57”
2. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC), 3:37’58”
3. Melts András (Corratec World Team), 3:43’28”

Mátra Maraton

Mátra Maraton

Felnőtt női középtáv (57 km):
1. Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), ideje: 2:34’33”
2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST), 2:44’18”
3. Rozsnyai Mariann (Meditech SC-www.deviantmtb.hu), 2:53’39”

Buruczki és Parti

Buruczki és Parti

Teljes eredménylista: http://www.temposport.hu/?menu=menu_eredmenyek

T-Mobile Top Maraton sorozat felnőtt összetett 1-3. helyezettjei (4 állomás alapján): 1. Blazsó Márton (Bringabanda SC-Haibike), 2. Buruczki Szilárd, 3. Horváth Attila Viktor (Cube Csömör).
1. Dósa Eszter, 2. Rozsnyai Mariann, 3. Módos Gabriella.

A felnőtt női középtáv dobogósai

A felnőtt női középtáv dobogósai

A Magyar Köztársaság maraton bajnokai 2010-ben: Parti András (SRM-Stevens Team), Vizdák János (Bringabanda SC), Böhm Lajos (KTM-Erste Leasing), Dósa Eszter (Vitalitás SE-Golyán Kerékpár-Scott-X-IONT), Füzy Anna (Trek SE), Cseh Veronika (KTM-Erste Leasing), Pintér Tamás (Cube Csömör), Pelikán János (Gödöllői SK), Bódán Zsófia (Ózdi KE).

A felnőtt férfi hosszútáv dobogósai

A felnőtt férfi hosszútáv dobogósai

A Maraton Magyar Kupasorozat összetett győztesei 2010-ben: Blazsó Márton, Dósa Eszter, Horváth Csaba (KTM-Erste Leasing), Horváth Ágnes (Meditech SC), Böhm Lajos, Cseh Veronika, Kovács Gergő (Cube Csömör), Pelikán János, Bódán Zsófia.

2010 maraton bajnokai

2010 maraton bajnokai

Mátra maraton a Bikemag Fórumon ide kattintva érhető el.
Magyar Kupasorozat eredményei: www.mmtbszsz.hu
Bővebb információk: www.matramaraton.hu és www.topmaraton.hu
Mellékelt fotó: Takács Tamás, Tirszin János, Vanik Zoltán
Forrás: T-Mobile Top Maraton sajtóközlemény

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo