fbpx

Sintesi Kupa: Parti András és Vajda Márta győzelme

Eger mellett került megrendezésre a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárába C2-es viadalként kategorizált 5. Kox Sintesi Kupa, mely egyben a Magyar Kupasorozat egyik állomása is volt. Az elit felnőttek versenyében az olimpiai felkészülés „sűrűjében tekerő” Parti András (Trek Józsefhegyi SE), valamint a közelmúltban a németországi TransGermany többnaposon csapatkísérőként résztvevő, korábbi többszörös bajnoknő, Vajda Márta (Merida Maraton Team) lett a legjobb. Parti győzelme 30 pontot ér, ami a jelenlegi 50-60. helyet jelenti a világranglistán, ez még az eheti világbajnokság rajthoz szólítása esetében is kamatozhat…

Az elit és U19-es férfiak számára pontszerző nemzetközi viadalon a hazaiak mellett görög, osztrák és szlovák kerekesek is rajthoz álltak. A szervező Nagy SE végül 27 kategóriában hirdetett győztest. Az elit felnőtt férfiak versenyében Parti mögött Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas-X-Iont) második, Blazsó Márton (Szegedi KSC) harmadik lett. Parti így győzelemmel a zsebében utazhat Olaszországba, a héten kezdődő világbajnokságra. Az elit felnőtt nők között Vajda, Deli Anett (Bringavilág SK-Bornsport) és Simon Emese (KTM SC) lett a sorrend.

Nagy Ádám főszervező:
„A sok eső miatt elképesztő bizonytalanság jellemezte ezt a versenyt, ez sajnos a rajthoz állók számában is megmutatkozott. Érdekes, hogy az előnevezett külföldiek közül senki nem jött, a helyszínen viszont jelentkezett még Görögországból is bringás. Ennek ellenére, aki elindult, nagyon küzdött, színvonalas versenyzést mutatott. Nagy sár szerencsére nem volt, ami megnehezítette volna a tekerést, a délutáni UCI-futamokra kifejezetten jól járható, ám technikás lett a nyomvonal. Parti Andris bomba formában van, magabiztosan győzött, ez jó előjel a vb előtt néhány nappal. Buruczki Szilárd nagyot csatázott összetettben a görög fiúval, de végül magyar ezüst született.”

Parti András (Trek Józsefhegyi SE), elit felnőtt férfi győztes:
„Egy héten belül a világbajnokságon állok rajthoz, majd jön az ob és az olimpia. Igen sűrű a programom, kicsit fáradt voltam a futam előtt, örülök, hogy ennek ellenére ilyen jó formában vagyok, és győzni tudtam. Kellettek a világranglista-pontok, hogy minél jobb pozícióba kerülhessek a világranglistán, ami alapján beszólítanak majd a vb-n a rajthoz. Minél előrébbről tud egy bringás rajtolni, annál jobbak az esélyei a jobb eredmény eléréséhez.”

A felnőtt férfiak dobogója


Vajda Márta (Merida Maraton Team), elit felnőtt női győztes:

„Múlt héten Németországban versenykísérőként nem volt módom edzeni, talán ez a pihentség jól is jött most nekem. Szeretem a saras, technikás pályákat, a kisnánai most ilyen volt, na meg elengedhetetlen volt a jó gumiválasztás. Minden összejött, boldog vagyok, hogy újra dobogóra állhattam!”

Deli Anett, Vajda Márta és Simon Emese

Fotók: info@velo.hu
A teljes eredménylista elérhető innen
Forrás és bővebb információk: www.kox.nse.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo