fbpx

Semmering: 24 óra őrület

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre az év legnagyobb DH eseménye, a semmeringi 24 órás DH egyéni-, illetve váltóverseny. Hatalmas érdeklődés övezi, 2 hét alatt több mint 125 csapat nevezett, ami több száz indulót jelent!

Semmering: 24 óra őrület

Semmering: 24 óra őrület

A pályáról:
Kifejezetten erre a versenyre alakítják ki, főleg freeride pálya, de a végén a DH pályába csatlakozik, 350 m szintkülönbséggel, sodrós kanyarokkal, pár kifejezetten jó ugróval. A pálya éjszaka teljes hosszában ki van világítva, így a riderek stabil köridőket mehetnek végig a 24 óra alatt.

Semmering: 24 óra őrület

Semmering: 24 óra őrület

Az indulókról:
Egyéniben idén is benevezett Daniel Tulla, aki tavaly remekelt a maga 161! körével, ami 56 ezer méter szintet jelent! Ennél az eredménynél a híres magyar páros, Krizsák Janika és Szecskay Andris (team Farmer) 1 körrel ment jobbat, így másodszor is nyertek. Ha idén is sikerül nekik, akkor a díjak mellé megkapják a hatalmas Semmering kupát! Egyéniben a 2 új hölgy mellett egy magyar induló lesz (egyelőre), Én 😀 (Sala – a szerk.). Remélhetőleg a tavalyi 13. helynél (79 kör), sikerül sokkal jobbat mennem – több fájdalomcsillapító és energiaital kell. Négyes csapatunk sajnos eddig úgy néz ki nem lesz, viszont 6 fős csapat biztosan indul, Quintz Jeans DH és a nagy öregek , a Tokod team, akiknek ez lesz az első ilyen megmérettetés. Sok szerencsét nekik!

Semmering: 24 óra őrület

Semmering: 24 óra őrület

A szervezésről:
A verseny augusztus 7-én, szombaton délben kezdődik, egy rövid délelőtti bemelegítést követően fent mindenki letámasztja a bicaját, és egy kicsit lejjebbről futunk fel a startjelre. A célba érkezést követően kezdik számolni a köröket. A csapatoknak váltani csak a kijelölt célzónában lehet. A köröket a bokára vagy a vázra rögzített chippel végzik, mondhatjuk tökéletesen. A hangulatról végig zenekarok, illetve Dj-k gondoskodnak, hogy a nagyszámú segítő, néző se unatkozzon.

Összegezve:
Hihetetlen élmény, aki teheti, nézzen ki augusztus 7-ei hétvégén, pár óra autózás, de egy életre szóló emlék lesz!

Információ a versenyről: www.bikeparksemmering.at

Szöveg: Sala, SRT
Fotó: Bause.at

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások