fbpx

Sajó Péter emlékverseny

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Sajó Péter Emlékversenyt a Szekszárd környéki dombságban. A hazánkban egyik legfontosabbnak tartott utánpótlás versenyen évről évre a hazai kerekesek itthoni körülmények közt csaphatnak össze a környező országok hasonló korú versenyzőivel.

Idén – ahogy az elmúlt évben is – Bonyhádvarasd ad otthont a versenyközpontnak, a pálya a szezonnyitóval azonos “kisdorogi kör” lesz. A rajt és a cél a varasdi dombtetőn lesz, az egyik nap az egyik oldalról, a másik nap a másikról kell felkapaszkodniuk a versenyzőknek. Az idei versenykiírásban a szervezők a hazai utánpótlás csapatokon túl horvát, osztrák és szerb versenyzőktől is kaptak ígéretes visszajelzést, reméljük az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is nagy létszámú mezőnyök fognak versengeni az elsőségért.

Letölthető dokumentumok:
– versenykiírás

A névadóról:

Sajó Péter a Szekszárdi Spartacus kilencszeres felnőtt országos bajnoka volt. Tizennégy éves korában kezdett kerékpározni, egy évvel később már országos felnőtt csapatbajnok volt, amely címet még négyszer hódította el (1979, 1980, 1983, 1984, 1985). Egyéni hosszútávú bajnoki címet két ízben szerzett, 1984-ben és 1987-ben. 1986-ban a hegyi bajnokságot és az időfutam OB-t is megnyerte.

Sajó Péter

Sajó Péter

A Gemenci Nagydíjon először 1982-ben indult először, sokáig ő tartotta a 2000 méteres prológ rekordját 3’55,96″-es idővel (a jelenlegi rekord 3’46,65″, Arató Dávid nevéhez fűződik). A többnapos viadalon összetettben egy harmadik és egy második helyezést ért el. A kerékpározással 1988-ban hagyott fel, a sport mellett a tanulásra is figyelmet fordított, a Testnevelési Egyetemen szerzett sportszervezői diplomát. 1999-ben, igen fiatalon  leukémiában hunyt el.

Forrás: SZSZKE

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo