fbpx

Parti 46. az andorrai világkupa-futamon

A pekingi olimpiára készülő Parti András világkupa-futamon állt rajthoz Andorrában, ahol az eddigi legjobb magyar eredményt elérve 46-ként zárt. A versenyt Christoph Sauser nyerte, mögötte igen nagy meglepetésre a dél-afrikai Burry Stander jött be, majd harmadiknak a kanadai Geoff Kabush.

„A hétvégén Andorrában álltam rajthoz, az idei 4. világkupa futamon. A cél az első 65-be kerülés volt, mivel így lehet világkupa-pontot szerezni. Nagyon akartam itt egy jó eredményt, mivel az olimpia szempontjából ez alapján tudom felmérni, hogy hol is tartok. A körülmények kissé extrémek voltak, mivel a verseny startja 1850 méteres magasságban volt, és az időjárás sem mindig a legbarátságosabb oldalát mutatta: eső, 5-8 fok és hófoltok a pályán.

parti1.jpg

Szerencsére minden jól alakult, és a 62-ik helyről rajtolva egy igen erős versenyzéssel, sikerült bejönnöm a 46-ik helyen, többek között a volt olimpiai- és világbajnok Bart Brentjens-szel meccseltem. Vele például csak az utolsó kör utolsó emelkedőjén tudtunk dűlőre jutni – végül megvert. Ezzel a helyezéssel rendkívül elégedett vagyok, az eddigi legjobb világkupa-helyezésem egy 71. hely volt, és ha jól tudom ez a mostani az eddigi legjobb magyar eredmény ebben a kategóriában.”

Parti András Andorrából kedden reggel utazik Magyarországra, majd két hazai verseny következik, a Crosskovácsi Maraton – ami a maraton országos bajnokság is egyben -, majd a kisnánai OX Magyar Kupafutam, ami C2-es világranglista pontszerző verseny.

parti2.jpg

További információ: www.partiandras.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo