fbpx

Pálya Edzőverseny-sorozat utolsó forduló – valódi katlanná vált a Millenáris a hétvégén

Trópusinak mondható hőségben vágott neki a Pálya Edzőverseny-sorozat mezőnye az utolsó fordulónak 2010. július 17-én. Az esemény ismét nemzetközi jelleget öltött, népes osztrák különítmény érkezett, az elitek mezőnyében négyfős külföldi gárda gyűjtögette a pontokat meglehetősen hatékonyan…

Veres Ádám és az állórajtos 1000 méter

Veres Ádám és az állórajtos 1000 méter

A versenyprogram az igazoltak számára két repülőrajtos időfutam- és két mezőnyszámot tartalmazott, emellett az amatőrök két állórajtos időfutamban ismerkedhettek a pályával.

Forró nyári hónapokra válasszon ön is integrált aláöltözetet!

Forró nyári hónapokra válasszon ön is integrált aláöltözetet!

A versenynapot 1000 méteres állórajtos időfutam időmérés indította, melynek keretein belül Molnár György a Csepel SC master korcsoportos versenyzője (ideje végül 1’22,40” lett), illetve Veres Ádám a KSI Schwinn-Csepel SE U23-asa vágott neki a kettő plusz egy csonka körös távnak. Veres Ádám a tavalyi ob-n az U23-asok között a bronzéremig jutott, ideje akkor 1’12,50” volt, a bajnokságot pedig György István nyerte 1’10,40”-es idővel. Ennek fényében biztató, hogy szombaton a KSI versenyzője 1’09,67-es időt futott, ami jó előjel a bajnokság előtt.

A tempóversenyben serénykedik az U13-as mezőny

A tempóversenyben serénykedik az U13-as mezőny

Ezután következett az összes korcsoport 200 méteres repülőrajtos időfutam száma, ahol Szalontay Sándor (KSI) 11,21”-es idővel, jelentős fölénnyel nyert. Második helyen 11,70”-es teljesítménnyel Juhász Balázs (BVSC-Zugló) idei legjobb idejével zárt, mindketten tagjai az őszi Junior Pálya Eb-re utazó magyar csapatnak.

Az U15-U17-esek mezőnyében megbújik a piros mezes osztrák fiú, de már nem sokáig…

Az U15-U17-esek mezőnyében megbújik a piros mezes osztrák fiú, de már nem sokáig…

Ezután egy kellemesen gyilkos versenyszám, a tempóverseny következett. Rövid, ámde velős szám ez, ahol minden egyes körben kaparni kell a hajrápontokért, ráadásul nem osztják őket túl bőkezűen: csak az első kettő kap 2-, illetve 1 pontot. Az U13-as korcsoportban Hajdú Máté Olivér iparkodott legjobban, így az öt hajrából négy elsőséget ő zsebelt be, és nyerte ezzel a küzdelmet. Az összevont U15-U17 mezőnyben az osztrák Dominik Imrek rossz szóviccel élve mondhatni dominálta a versenyt, mindjárt az elején ellépve egyéni időfutammá változtatta a versenyt, és szedte le az összes hajrát. Az eliteknél ugyanebben a számban Christopher Imrek volt a legjobb, a sarkában Lengyel Gáborral (Go-Fast Bikeexpressz és Berkesi Andrással (Merida HCT).

Szalontay Sándor éppen közelíti az egykörös pályacsúcsot

Szalontay Sándor éppen közelíti az egykörös pályacsúcsot

Ezután röppentek a versenyzők egy egykörös repülőrajtos időfutamot, ahol ismét a KSI rövidtávmenője, Szalontay Sándor bizonyult a leggyorsabbnak egy kivételes, 24,10”-es (61,54 km/h) időeredménnyel. Nincs már olyan messze Hegyes János egykörös repülőrajtos pályacsúcsa, amely ezzel szemben 23,42” másodperc. Na jó, persze, ezen a távon azért sok az a 0,68”, de reméljük megdől nemsokára. Közben az amatőrök mindkét állórajtos időfutam számát Imre Zsolt nyerte, ezzel az öt forduló összesítésében is megszerezte a győzelmet.

Megérkezett az árnyék – de nem a versenyzőknek…

Megérkezett az árnyék – de nem a versenyzőknek…

A versenyprogramot az egyes korcsoportok pontversenye zárta, összesen három futamban. Mire idáig elérkezett a program, a lelátó állóhelyes szekciója végre árnyékba borult, ellenben a teknőben szinte elviselhetetlenné vált a hőség. Az U13-asoknál Tolnai Zsanett (KSI) nyert, az U15-17 korcsoport küzdelme nagy izgalmat ismét nem hozott, az osztrák vendégjátékos újra egyéni időfutamot előadva gyűjtötte be az összes hajráelsőségért járó pontot. Ennél sokkal cizelláltabb látványosságot nyújtott az elitek futama, ahol Berkesi András a régi jól bevált taktikát követve nyert a 23 fős mezőnyben. A hat hajrás küzdelemben hagyta, hogy az első három hajrában ellenfelei egymást fárasztva gyűjtögessék a pontokat – szerencséjére a hajrápontok szépen elaprózódtak a mezőnyben -, majd az utolsó három hajrára aktivizálva magát sorra megnyerte azokat, és lett így magabiztosan első.

Pontversenyben küzd az elit mezőny

Pontversenyben küzd az elit mezőny

Az utolsó forduló végéhez érve az összetettet vezető versenyzők pozíciója szilárdnak bizonyult, az egyes korcsoportok élén nem változott a helyzet. A versenysorozaton hét korcsoport 53 versenyzője vett részt, a legjobbak pedig a következők lettek:

U13:
1. Hajdú Máté Olivér (BVSC-Zugló)
2. Borissza Johanna (KSI Schwinn-Csepel SE)
3. Beregszászi Bence (KSI Schwinn-Csepel SE)

U15:
1. Peringer Balázs (KSI Schwinn-Csepel SE)
2. Tímár András (KSI Schwinn-Csepel SE)
3. László Attila (BVSC-Zugló)

U17:
A korcsoport nem volt összetettben értékelhető

U19-U23-elit-női:
1. Solymosi Márton (BVSC-Zugló)
2. Szalontay Sándor (KSI Schwinn-Csepel SE)
3. Christopher Imrek (Niederösterreich)

Amatőr:
1. Imre Zsolt

Solymosi Márton, az elit összetett győztese

Solymosi Márton, az elit összetett győztese

Pályaversenyt legközelebb 2010. augusztus 22-24-én láthatunk a Millenáris Velodromban, ez nevezetesen a pálya országos bajnokság lesz.

Letölthető dokumentumok:
– Részletes eredménylista

További fotók a versenyről ide kattintva érhetők el. A korábbi edzőverseny-fordulók, és egyéb pályaversenyek fotói ide kattintva szemlélhetők meg.

És a végén - majdnem - mindenki összeáll egy képpé…

És a végén - majdnem - mindenki összeáll egy képpé…

További információk az edzőverseny sorozatról, pályasportról: www.bvsccycling.hu

Szöveg: HBalage
Fotó: Farkas János

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo