fbpx

Palotai első győzelme Ausztriában

Megszerezte első győzelmét az osztrák RC ARBÖ-OSL Wohnen-Tom Tailor-RBK-Wörgl csapatának magyar kerékpárosa, Palotai Péter (edzője: Palotai Gabriella és Hazai György), akinek mostanában már nem kell hosszú órákat utaznia a versenyek előtt és után, mivel két hete klubja székhelyén, Wörgl-ben lakik egyik csapattársánál.

Palotai péter rajtja az időfutamon

Palotai Péter az osztrák szezonnyitó helyszínén – ahol áprilisban egy kiváló 3. helyezéssel mutatkozott be új csapatában -, a tiroli Langkampfenben megrendezett 17,8 kilométeres egyéni időfutam versenyen 42 km/órás átlagot hajtva ezúttal a dobogó legfelső fokára állhatott! A nem mindennapi körülmények között megszerzett győzelemről meséljen ő maga:

„Először úgy tudtam, hogy második lettem, kb. fél percet kaptam a győztestől, de később kiderült, hogy ő időfutamsisakban indult, ami a mi korosztályunknál még nem megengedélyezett, ezért kizárták… Nem ismertem a pályát, a pályabíró pedig úgy gondolta, mindenki tisztában van az útvonallal. A fordító egy körforgalom után jó néhány méterre volt, de megzavart, hogy a bíró a körforgalomban állt, ezért körbe mentem, és elindultam visszafelé. Úgy kiabáltak utánam, hogy forduljak meg… Kb. 20 másodperc ment el erre a kis kerülőre. Ritka nagy mázlim volt, hogy végül 1,6 másodperccel így is meg tudtam verni csapattársamat, aki nagyon készült erre a versenyre. Nagyon boldog voltam a győzelem és az időeredmény miatt is, hiszen ilyen hosszú időfutamot még soha nem mentem. Csapatvezetőnk pedig ígért a következő versenyre egy GPS-t…”

A magyar versenyző a dobogó legfelső fokán

Forrás: Cycling Sport Center sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo