fbpx

P-Nívó dominancia a bajnokságon

Remekül szerepeltek a P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec versenyzői a vasárnapi hosszútávú országúti kerékpáros bajnokságon: két aranyérmet is szereztek. Az első magyar kontinentális kerékpáros klub versenyzői számára a legerősebb hazai csapatként gyakorlatilag kötelező volt a legrangosabb hazai országúti bajnokság aranyérmének megszerzése. Ezt a küldetést sikerült is teljesíteni, méghozzá nem is akárhogyan!

Fontos szerepet vállalt a sikerben a Román körversenyen néhány nappal ezelőtt diadalmaskodó Cador Rida, aki a Sirok-Bükkszék-Egerbakta-Sirok útvonalon kijelölt körpályán csaknem két órán át egyedül próbált megszökni a mezőnytől. Sikerrel tette, később csak klubtársai tudták befogni, akik közül Madaras Zoltán, Kusztor Péter, Ivanics Gergely és Árvai Attila harcolt meg a legfényesebb éremért. A siroki várhoz vezető meredek macskaköves emelkedőre Madaras Zoltán kapaszkodott fel elsőként: a 28 esztendős szekszárdi születésű sportoló pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét érte el – egyébként is igen jó hetet zárt, hiszen csütörtökön a világbajnoki ezüstérmes Bodrogi László mögött lett második az egyéni időfutamban.

A hosszútávú országos bajnokság második helyét a pekingi olimpiára készülő Kusztor Péter szerezte meg, míg Ivanics nyakába a bronzérmet akasztották az eredményhirdetésnél. Még egy további aranyat szereztek a P-Nívós versenyzők: Cziráki István nyerte meg az U23-asok hosszútávú bajnokságát.

Forrás, valamint részletek, versenyzői beszámolók, eredmények és további érdekességek: www.pnivo.com

Felnőtt elit eredmények:

Férfiak, 167 kilométer:
1. Madaras Zoltán (P-Nívó Betonexpressz 2000-Corratec) 4:32’39”
2. Kusztor Péter (P-Nívó Betonexpressz 2000-Corratec) 21 másodperc hátrány
3. Ivanics Gergely (P-Nivó Betonexpress 2000-Corratec) 1’03″perc hátrány

Nők, 68 kilométer:
1. Kenyó Anita (Bringavilág SK Bornsport) 2:17’21”
2. Király Mónika (Mosonmagyaróvár) 30 másodperc hátrány
3. Simon Veronika (Siófok) 4’20” hátrány

A verseny részletes eredménylistája innen tölthető le.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo