fbpx

Ostoros – tereptriatlon csata egy oázis mellett

Kánikulai hőségben zajlott a 17. ostorosi tereptriatlon verseny, ahol nemcsak a pálya nehézségeivel kellett megküzdeniük az indulóknak. Ha nincsen a fantasztikus tó, amiben nemcsak az úszószámot, hanem a verseny végén a felüdülést is megtalálhatták a versenyzők (és a nézők), akkor sivatagi hangulatú lett volna a verseny. De a tó ott volt…

15 perc csúszás után (amit azért iktattak be a rendezők, mert a Fomra-1 miatt hatalmas dugó volt az autópályán), óriási tempóban indult a mezőny a 750 m úszásnak. Papírforma szerint a TVK-Mali kiváló fiatal triatlonistája, Filep Alex lépett elsőként partra – azonban meglepetésként a 13 éves Bem Norbert követte. Vajon a fiatal és nagyon erős triatlonisták meddig képesek tartani az előnyüket terepen?

Hamar beigazolódott, hogy a monti – hiába volt könnyű a terep – más műfaj. Medgyes Gábor, nyomában Mester Bálinttal pillanatok alatt az élre álltak. A lányok mezőnyében is hasonló volt a váltás: a nagyszerűen úszó Gergelics Dóra hamar Poór Brigitta üldözőjévé vált.

Mivel a kerékpáros pálya már az elején komolyabb technikai tudást igénylő részel szolgált, a sorrend hamar átváltozott a mezőny minden részében. A pályán több meglepő szakasszal is szembesültek a versenyzők, de tagadhatatlanul legizgalmasabb egy hosszú, egynyomos erdei ösvény volt, ahol a sebesség mellett a kanyarokra és a talajra is komolyan kellett összpontosítani.

A futás igazi XTERRA futás volt: mindenféle talajon, sokféle közegben – hiába volt kánikula, azért sok sáros szakaszt lehetett találni, de sokan emlékeznek “szívesen” a szőlők melletti két hosszú, meredek kaptatóra, ahol a nap egyenesen a futók hátát vette célba.

A verseny végén bőséges díjazás és tombola várta az indulókat a ZF Hungária, a The North Face, a Salomon, az Europrofil, az Archimex és a Egri Triatlon Klub jóvoltából.

Férfiak
1. Medgyes Gábor (X2S TEAM – YASEC) 1: 34:37
2. Mester Bálint (X2S TEAM – YASEC) 1: 39:07
3. Horváth Zsolt (Beac-Polythlon/Bringabanda) 1:40:08

Nők
1. Poór Brigitta (X2S TEAM – YASEC) 2:03:42
2. Szemán Csilla (Merida) 2:07:54
3. Gergelics Dóra (Anonym SE) 2:09:16

Forrás: www.3x2s.hu
Fotó: Babka Szabolcs

[flv]http://www.bringatv.hu/videos/Xterra_Ostoros.flv[/flv]

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo