fbpx

Országos csúcs a pálya Eb-n

Ifjúsági korosztályos pályakerékpárosaink jelenleg a 2008. szeptember 3. és 7.között a Lengyelországban zajló ifi és U23-as Pályakerékpáros Európa-bajnokságon szerepelnek. Hazánkat Solymosi Márton (BVSC), Sulyok Balázs (RLM-Kostel’s-Grafenstein) és Zelinka Gabriella (FTC) képviselik. Az első versenynapon csapat sprint számban új országos csúcs született a 250 méteres pruszkówi fapályán.

A háromkörös csapat sprint számban a Solymosi Márton-Támer Kolos-Sulyok Balázs összeállítású hármasfogat állt rajthoz az ifjúságiak mezőnyében. Ebben a versenyszámban a háromfős csapatok együtt rajtolnak, majd minden egyes körben az élen haladó kiáll, így az utolsó csapattag befutója eredményezi a végső időeredményt. Ez a magyar különítmény esetében ezúttal 51,238 másodperces (52, 695 km/h) új országos csúcsot jelentett, ezzel 14. helyen zártak. A versenyszámban végül francia győzelem született.

Rajtol a magyar junior sprintcsapat: Sulyok Balázs, Támer Kolos és Solymosi Márton (felülről lefelé)

A második versenynapon (szeptember 4.) Sulyok Balázs 3000 méteren, Zelinka Gabriella 2000 méteren, míg Solymosi Márton 1000 méteren áll rajthoz. Szeptember 5-én pontversenyen rajtolnak a magyar fiatalok, szombaton pedig a scratch futamokban leszünk érdekeltek.

További információk az Európa-bajnokságról: http://track-pruszkow2008.eu/
Részletes eredmények: http://www.tissottiming.com/sports/cycling/track/ecj2008/index.htm

Forrás: BVSC Kerékpáros Szakosztálya, Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások