fbpx

Olimpia: Bodroginak nem sikerült a bravúr

A kerékpáros szakma és a hazai sportrajongók a tavalyi vb szereplés után titkon a magyar kerékpársport történetének legjobb egyéni olimpiai szereplését várták Bodrogi Lászlótól. A stuttgarti vb időfutam számában ezüstérmes versenyző azonban Athéni eredményét is alulmúlva szerepelt a pekingi olimpia mai időfutam számában, így a legjobb egyéni helyezés továbbra is Szabolcsi Szilvia nevéhez fűződik.

Mint az ismeretes, Bodrogi László a 2008. augusztus 9-én rendezett mezőnyversenyt az időfutamra való tartalékolás jegyében adta fel, miközben a versenyszámban szintén részt vevő Kusztor Péter tisztességes helytállással a 66. helyen érkezett. A hazai sportsajtó többsége számára Laci kiállásával ellentétben ez utóbbi nem rendelkezett hírértékkel. A 2007-es világbajnok Fabian Cancellara mezőnyversenyben szerzett 3. helye, és további időfutam menőként számon tartott versenyzők mezőnyversenyben nyújtott teljesítménye sejtette, hogy Bodroginak nem lesz könnyű dolga, ha augusztus 13-án dobogóra szeretne állni.

Azt már előzetesen tudni lehetett, hogy a magyar versenyzőnek nem igazán kedvez az emelkedőkkel tarkított körpálya, illetve az idei Tour de France keretből való kihagyása sem használt a felkészülésének. Emellett azonban idén mind a MOB, mind pedig a szakszövetség részéről a hazai magyar sportban jelenleg adható támogatást megkapta, hiszen éremesélyesként tartották számon.

Az időfutam részidőkön már látszott, hogy ezúttal sajnos nem hogy a dobogónak, de még a pontszerző helyeknek sincs közelében a magyar versenyző. A végelszámolásnál ez a mostani teljesítmény 1:07’27.49″-es időeredménnyel 42,7 km/h-s átlagsebesség mellett a 27. helyre volt elegendő (39 résztvevőből). A győztes a svájci Fabian Cancellara lett, aki 1:02’11.43″-as időeredménnyel több mint öt perccel volt gyorsabb Lacinál.

A részletes eredmények itt tekinthetőek meg:
http://results.beijing2008.cn/WRM/ENG/INF/CR/C73T/CRM011101.shtml#CRM011101

Bodrogi Lászlónak ez volt a harmadik olimpiai szereplése, 1996-ban Atlantában a mezőnyverseny 164. kilométerénél körözték le, 2004-ben Sydneyben egy ígéretes szökés után a mezőnyverseny 74. helyezettjeként zárt, míg időfutamban a 22. helyet hozta. Nevéhez fűződik a magyar kerékpársport történetének eddigi legjobb felnőtt világbajnoki eredménye, melyet a tavalyi stuttgarti vb-n produkált.

Sok hazai sportrajongó számára azonban ez a nyilatkozata is emlékezetes marad:
http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=155523&archiv=1&next=50

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo