fbpx

Olimpia: Bodrogi feladta, Kusztor a 66. helyen

A mai napon a férfiak országúti mezőnyversenyével kezdődött a pekingi olimpiai játékok kerékpáros programja. A 145 fős mezőny tagjainak 245 kilométert kellett teljesíteni, az időfutamban éremesélyes Bodrogi (Crédit Agricole) közel két óra tekerés után döntött úgy, hogy a szerdai futam sikere érdekében feladja a küzdelmet. Kusztor Péter (P-Nívó Betonexpressz-Corratec) derakasan helytállt a kemény emelkedőkkel gazdagon megtűzdelt terepen.

Bodrogi így nyilatkozott az olimpiai sajtószolgálatnak: „Nagyon kemény volt a magas páratartalom miatt, ilyen időben rendkívül nehéz versenyezni. A rajt előtt még nem döntöttem el, hogy egy vagy két kört menjek, végül csak egyet tettem meg, hogy friss maradjak a szerdai időfutamra. Azt hiszem, a következő körben is kiálltak páran.”

Kusztor Péter 6:35’44”-es időeredménnyel a 66. helyen végzett, 11 perc 55 másodperccel a győztes mögött. A versenyt 90-en fejezték be értékelhetően.

Részletes eredménylista innen érhető el.

A mezőnyversenyt a spanyol Samuel Sanchez nyerte 6:23’49”-es időeredménnyel az olasz Davide Rebellin és a svájci Fabian Cancellara előtt. Athén olimpiai bajnoka, Paolo Bettini ezúttal a 18. helyen végzett, 35 másodperccel elmaradva a győztestől.


Magyar kerékpárosok további szereplése az olimpia programján:

Augusztus 13. – országúti egyéni időfutam Bodrogi Lászlóval
Augusztus 21. – BMX Radasics Vilmossal
Augusztus 23. – XCO futam Parti Andrással

Részletes program a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján:
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=peking_program

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo