fbpx

Neuzer Kupa hegyikerékpáros verseny

A versenysorozat 2006-ban került először megrendezésre, a környező települések tanulóinak is lehetőséget adva a versenyzésre. Az érdeklődésre való tekintettel, 2007-ben is folytattuk az Altrix Kupát. Tavaly hat kupafutamot rendeztünk, hat helyszínen. U9-U15 korosztályig, fiúknak és lányoknak egyaránt, ez idén sem lesz másként. Változás a névadó szponzor miatt történt 2008-tól Neuzer Kupaként kerül megrendezésre. Változik kissé a verseny is: egy ügyességi, egy szlalom, egy országúti és egy „Hill Climb” versennyel színesítjük a sorozatot. A lényeg azonban változatlan: amatőr bringások is könnyedén teljesíthetik a versenyeket.

Neuzer Kupa – kibővített „lefedettség”

2008-ban szeretnénk nagyobb területről versenyezni vágyó fiúkat és lányokat rajtvonalhoz csábítani. Korábban jellemzően Pilisvörösvárról és a szomszéd településekről érkeztek nevezők. Idén be kívánjuk vonni a 10-es út menti falvakat, városokat Esztergomig. Szeretnénk elérni Tinnyét, Perbált, Tököt, Zsámbékot, Telkit. Illetve nyugat felé Pomáz Budakalász és Szentendre a cél. Ebből a távolságból könnyen és gyorsan elérhetőek versenyeink színhelyei:
Pilisszentiván
Solymár
Pilisszántó
Pilisborosjenő
Pomáz
Pilisvörösvár

A versenyek időpontjaival is az iskolásokhoz alkalmazkodunk: péntek délután, vagy szombaton rendezzük azokat. Ezek a versenyek mindig is családias hangulatúak voltak és lesznek. Szülők, nagyszülők és barátok buzdítják a kisebb ovisokat éppúgy, mint a nagyobb iskolásokat! A versenyt a szokásos eredményhirdetés követi, melyen minden gyermeket egyenként szólítunk ki a dobogóhoz, és nem csak az első hármat! Az idejében nevezőket névre szóló rajtszámmal jutalmazzuk. Melyik gyerek ne látná szívesen saját nevét rajtszámán? Idén újdonság az iskolák közötti pontverseny is: minden versenyző, minden rajtjánál szerez egy pontot iskolájának is. A záró futamon összesítjük a pontokat, és a „legszorgalmasabb” iskola kap egy kupát.

Szeretnénk kialakítani közvetlen kapcsolatot minden településen egy tanárral vagy sportot kedvelő felnőttel, aki összefogná a település versenyzőit. A versenyinformációk megtalálhatóak a www.pccc.hu honlapon is.

Nevezés

Nevezni a PCCC honlapról letölthető nevezési lappal lehet, melyet el kell küldeni a hercand@freemail.hu címre. A március 2-ig nevezők névvel ellátott rajtszámot kapnak! Ezen kívül lehetőség van a verseny előtt 1 órával a helyszínen is nevezni. Fontos, hogy minden verseny helyszínén a szervezőknél regisztráltassa magát a versenyző. (Minden verseny helyszínén működik regisztráció!)

Kategóriák

Minden kategóriában a fiúk és a lányok külön lesznek értékelve.
U9: 7-8 évesek 2000-2001-ben születettek
U11: 9-10 évesek 1998-1999-ben születettek
U13: 11-12 évesek 1996-1997-ben születettek
U15: 13-14 évesek 1994-1995-ben születettek
X évesnek az számít, aki ebben az évben tölti/töltötte be X. életévét

A verseny

Ahogy az előző években, idén is három tavaszi és három őszi fordulóból áll össze a NEUZER Kupa végeredménye. Újdonság, hogy a résztvevők komplex képet kaphatnak a kerékpársportról, annak szinte minden formájába bepillantást nyerhetnek.
Minden fordulót úgy alakítunk ki, hogy a pályák megfeleljenek a versenyszámra vonatkozó szabályoknak, mégis BÁRKI, BÁRMILYEN KERÉKPÁRRAL teljesíteni tudja azt.
A futamok végén a helyezetteket díjazzuk, az utolsó őszi forduló után kategóriánként az összetett győzteseket és a legtöbb versenyzőt küldő iskolát jutalmazzuk.
A pályákat Benkó László a MAGYAR JUNIOR MTB VÁLOGATOTT SZÖVETSÉGI KAPITÁNYA és Siklósi Krisztián MTB versenybíró tervezi és ellenőrzi. A versenyzőnek – első versenye előtt – szülői felelősségvállalói igazolást kell bemutatnia, ami egész évre érvényes. Aki március 2-ig nevez, névvel ellátott rajtszámot kap

Fordulók

1. ORSZÁGÚT: 100% aszfaltborítású úton, körpályán kerül lebonyolításra. Minden kategória az életkorának megfelelő körszámot teljesít.
2. ÜGYESSÉGI: Különböző akadályokat kell teljesíteni kerékpáron. (pl.: „mérleghinta”, poharat átvinni egyik oszlopról a másikra…) A különböző részeknél a versenyző hibapontot gyűjt, az egyik szekciót időre kell teljesíteni, pontegyenlőség esetén az időeredmény dönt.
3. CROSS COUNTRY: A nemzetközi PILIS KUPA előtti napon, Országos Diákolimpiaként kerül megrendezésre terepen, körpályán. Ez a verseny MÁSFÉLSZERES SZORZÓval számít. Minden kategória az életkorának megfelelő számú kört teljesít.
4. DUAL SZLALOM: Két szlalom pálya lesz kijelölve, minden versenyzőnek mindkét pályát teljesíteni kell, az időeredmény dönt. A pálya domboldalban lesz kijelölve, végig lejtőn halad. (rövid emelkedő, rövid tekerős rész lehetséges)
5. HILL CLIMB: A pálya végig emelkedik (rövid lejtő/egyenes lehetséges), győztes, aki legrövidebb idő alatt ér el az út tetején lévő célvonalig.
6. CROSS COUNTRY: A harmadik fordulóhoz hasonló, de attól könnyebb pálya

További infók: www.pccc.hu

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo