fbpx

Neuzer Kupa 2008

A korábbi Altrix Kupa folytatásaként a PCCC idén is megrendezte hegyikerékpáros tehetségkutató versenysorozatát. A Neuzer Kupa 6 versenyből állt: 3 tavaszi és 3 őszi futamból. Az idei évtől a szervezők szakítottak a korábbi tisztán cross country sorozattal, és több különféle számot írtak ki a nevezőknek. Volt országúti Pilisszentivánon, triál Solymáron, duál szlalom Pilisborosjenőn, hill climb Pomázon és két klasszikus cross country futam is, Pilisszántón és Pilisvörösváron.

Mivel a különböző futamok eltérő képességeket kívántak, több esély volt mindenki számára, hogy a neki jobban megfelelő számban „domborítson”. A versenyeket U9, U11, U13, és U15-ös korosztályban rendezték meg, ahol külön értékelték a fiúkat és a lányokat. A pályákat Benkó László, az utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya, egyben a PCCC edzője jelölte ki.

Sikeres volt a sorozat, ugyanis összesen 175 versenyző indult valamelyik számban, persze voltak olyanok is szép számmal, akik mind a hat futamot teljesítették. A legtöbb versenyző az U9-es korosztályból került ki. Ez örvendetes, hisz így a kicsik hamar kerülnek kapcsolatba a kerékpározással. Többen közülük már csatlakoztak is a PCCC edzéseihez. Úgy tűnik tehát, hogy lesz utánpótlás! Jelentős eredmény, hogy az indulók több mint kétharmada nem aktív sportoló, hanem kíváncsiságból, barátok vagy éppen testnevelés tanárok buzdítására állt rajthoz. Többen közülük jó néhány egyesületi tagot is lepipáltak.

Külön köszönet illeti a sok támogatót, akik különböző módon segítették a sorozatot. A legnagyobb támogató – egyben a névadó szponzorunk is – Neuzer András, a Neuzer Kerékpár tulajdonosa személyesen volt jelen Pilisvörösváron, a záró futamon. Itt adta át a nyolc Neuzer kerékpárt a négy korcsoport legsikeresebb fiú- és lány versenyzőjének. Természetesen köszönet jár a szülőknek is, akik gyermekeiket elkísérték a versenyekre.

A szervezők jövőre ismét jelentkeznek a sorozattal, ahová ismét várnak minden érdeklődőt.

A 2008-as versenysorozat támogatói voltak:
Neuzer Kerékpár Kft.; Bányai Bútorok Kft.; Duna Ipoly Nemzeti Park; Földesi Kft.; Pilisi Parkerdő; Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet; Point Marketing Kft.; Pomáz Város Önkormányzata; R-Com; Remax Kft.; Sport Kerékpárcentrum; Türk Műanyag BT; Császár Tibor; Fetter György; Meggyesi Csaba; Sodró István

Bővebb információ:
http://neuzerkupa.blogspot.com/

Forrás:
Szöveg: a szervezők; Fotó: Balajti Krisztián (http://picasaweb.google.hu/krisztian.balajti)

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo