fbpx

Neusiedlersee Radmarathon – Tóth Attila negyedik

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Fertő-tavat megkerülő kerékpárversenyt, melyen hagyományosan sok magyar kerekes indul. Az összetett versenyben legjobb magyarként ezúttal Tóth Attila a Go Fast Bikeexpress versenyzője negyedikként haladt át a célvonalon, ezzel kategóriájában a harmadik helyen végzett. Az ifi kategóriát a mosonmagyaróvári Smuk Roland nyerte, míg a nők között a szintén MTE színekben induló Király Mónika a dobogó 2. fokára állhatott fel.

Ezúttal 812 bringás vágott neki 2008. április 27-én az osztrák határ mentén, a Fertőrákos szomszédságában fekvő Mörbischből, hogy körbetekerje a Fertő-tavat, ezzel 125 kilométert teljesítve. Persze akinek mindez nem volt elég, az idén bevállalhatta mindezt akár kétszer is – ezúttal 81 versenyző döntött így. A mezőnyben összesen nyolcvan magyar versenyzőt találhattunk, de az osztrákok mellett érkeztek bringások Szlovákiából, Szlovéniából, Lengyel- és Csehországból, Belgiumból, Németországból, Nagy-Britanniából, sőt még az Egyesült Államokból is.

Tóth Attila a KSI Kupán a mezőny élén

A 125 kilométeres táv mezőnye ezúttal 3:06’37” alatt kerülte meg a tavat, a verseny végén egy négyfős szökés keretein belül érkezett a legeleje a célba, ahol Tóth Attila a győztes osztrák Ferdinand Bruckner mögött 13 másodperccel lett negyedik. Ezzel megjavította tavalyi eredményét, hiszen a 2007-es versenyen az akkor még a Conrad Cani Di Carta színeiben induló magyar versenyző a 12. helyen zárt, míg csapattársa Németh Szabolcs a 7. helyet szerezte meg a sprintben. Az idén debütáló 250 kilométeres távot egyetlen magyar versenyzőként Sali Gábor a Conrad Cani Di Carta Orbea versenyzője teljesítette.

A verseny történetének eddigi legjobb összetett magyar eredménye Horváth Zoltán a MÁV-DAC színeiben elért 4. helyezése volt 1993-ból, valamint a nők között Fülöp Andrea (Szekszárdi KSE) kategóriagyőzelme 2006-ból.

Fotó: Vasvári Ferenc

A részletes eredménylista elérhető innen:
http://www.pentek-timing.at/results/show_results.php?veranstnr=10689

A Neusidlersee Radmarathon honlapja: www.rchohewand.at

Közép-európai maratonokról mindent: www.radmarathon.at

Beszámoló a 2006-os Neusiedlersee Radmarathonról:
https://bikemag.hu/verseny/magyar-sikerek-a-ferto-to-korul

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások