fbpx

Mátra Maraton: a vasárnapi Kékes-hódítás ezúttal bajnoki trikót is ér

A vasárnapi, kilencedik Mátra Maraton alkalmával rendezik a hegyikerékpárosok maraton szakágának országos bajnokságát. A T-Mobile Top Maraton sorozat 4. állomását 29, 57, vagy 89 km-en lehet teljesíteni; eddig mintegy 1300 előnevezőt regisztráltak. A Vuelta Sportiroda kétnapos családi- és sportprogramokról gondoskodik; a természetvédelem idén is kiemelt szerepet kap.

Mátra Maraton 2010

A 2009-es Mátra Maraton rajtja

A rajt-cél területe a sástói Oxygen Adrenalin Park. A szombati Adrenalin Trophy családi verseny egyik legnagyobb eseménye, hogy át lehet kerekezni a hatalmas függőhídon. Kettőtől meghívásos duál triál versenyt, négytől gyermekversenyt szervez a Vuelta csapata; este hétkor indul a Mátra Party. Vasárnap fél tizenegytől kerül sor a 10 kilométeres T-Mobile Természetjáró Túrára, melyen ingyenes részvétel mellett kerékpár és bukósisak is kölcsönözhető. A hosszútávot 9.30-kor, a rövidet 9.45-kor, a közepet 10.00 órakor indítják. A verseny után a hazai szövetség a korábbi futamok alapján kihirdeti a maraton Magyar Kupasorozat végeredményét. A verseny Magyar Bajnokság is egyben, melyen várhatóan a két címvédő: Buruczki Szilárd és Dósa Eszter is rajthoz áll. A négyfutamos T-Mobile Top Maraton sorozat a Mátrában zárul, összetett eredményhirdetésre ősszel kerül sor.

Mátra Maraton 2010

A 2009-es Mátra Maraton rajt-cél területe

„Eddig közel 1300 előnevezőt regisztráltunk, ha az időjárás is engedi, akkor idén is átlépjük az 1400 fős határt. Az elit női és férfi kategóriákban 300.000 Ft pénzdíjat osztunk ki, e mellett a szponzoroknak és a kiállítóknak köszönhetően idén is ajándékcsomagokat kapnak az egyes korosztályok helyezettjei. A Mátra Maraton résztvevőivel és szervezőivel szemben idén is fontos elvárás, hogy betartsák az erdő rendjét, ügyeljenek az ott élőkre, növényekre, állatokra. A szervezők a versenyt megelőzően a Bükki Nemzeti Park munkatársaival közös helyszíni bejárást végeznek, amely során a kétéltűek szaporodó helyeit – a nagyobb pocsolyákat – az unkák védelme érdekében körbekarózzák és kiszalagozzák. A kerékpárosok még a verseny esetleges feladása esetén sem térhetnek le a kijelölt erdei nyomvonalról. Az útvonalon több olyan útszakasz is található, amely erdei kerékpározásra egyébként nem kijelölt útvonal; ezeket a szakaszokat a bringások csak a rendezvény idején vehetik igénybe, ott edzeni, vagy más célból kerékpározni nem szabad. A fokozottan védett területek, átvezető szakaszok mentén nézők nem tartózkodhatnak, a kerékpárosoknak kijelölt nyomvonalat elhagyni nem szabad.” – mondta Eisenkrammer Károly főszervező.

A T-Mobile Top Maraton sorozat hivatalos segélyhívó száma a Magyar Telekom jóvoltából: +36-30/331-5555.

A Mátra Maraton a Bikemag Fórumon ide kattintva érhető el.

Összefoglaló kisfilmek a 2009-es versenyről:
http://www.youtube.com/watch?v=ZsRmy3ZCiec&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=x-evmj2Mb4I

Bővebb információk: www.matramaraton.hu és www.topmaraton.hu

Szöveg: T-Mobile Top Maraton sorozat 4. állomás – IX. Mátra Maraton sajtóközlemény
Fotó: Pertorini Márió

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo