fbpx

Magyar részsikerek a Gemenci Nagydíjon, az olaszok tartják magukat

Az Alisca Bau 34. Gemenci Nagydíj pénteken a Kaposvár és Szekszárd közötti Skoda – Alisca Autócentrum Kupáért zajló 171 kilométeres országúti mezőnyversennyel folytatódott. A részhajrák alkalmával a hazai kerekesek közül Kusztor Péter, Madaras Zoltán és Rónaszéki Balázs jeleskedett, a szekszárdi sprintbefutón az olasz Domenico Loria haladt át elsőként a célvonalon. Összetettben továbbra is a prológ-győztes Davide Torosantucci vezet Madaras Zoltán előtt, mindössze 1 másodperccel.

A szakasz során a magyar versenyzők sikereit is hozó sprintek és a hegyi hajrák jelentették az igazi izgalmakat. Az olimpiára készülő Kusztor Péter egy második és egy negyedik helyet szerzett. Az Ausztriában idegenlégióskodó Rónaszéki Balázs egy-egy második, harmadik és negyedik helyet szerzett a piros pöttyös trikóért zajló közdelemben. A Magyarországon jegyzett Katay csapatában szereplő Rino Zampilli mindhárom hegyi hajrát megnyerte. A magyar bajnok Madaras Zoltán a zöld trikóért zajló második részhajrát vitte, az elsőn negyedik lett. A cél előtt mintegy 30 kilométerrel több részre szakadt a mezőny. Az élbolyban mintegy negyven versenyző egyszerre érkezett a célegyenesbe, a sprintbefutó végén egy géphossz előnnyel Domenico Loria haladt át elsőként a célvonalon. Mivel az összetettben vezető Torosantucci is ebben a bolyban, azonos idővel érkezett, így megtartotta a kék trikót. Az Alisca Bau 34. Gemenci Körverseny szombaton az Aldor Kupával folytatódik, rajt 10 órakor lesz a szekszárdi Garay téren, majd 163 kilométer megtétele után cél a Kálvária tető.

Madaras Zoltán:
„Nehéz volt a mai szakasz, nagy meleg volt, néha erős szél fújt, nagyon elfáradtam. A csapatom viszont nagyon jól dolgozott. Az volt a taktikánk, hogy olyan tempót menjünk, hogy senki ne tudjon elmenni és a sprintekre meg menjünk, ahogy csak tudunk. Kétszer negyedik, egyszer első, majd megint negyedik lettem, közben virtuálisan a kék trikót is megszereztem. Egy másodpercre vagyok az összetett első helytől, a záró szakasz kőkemény lesz.”

Loria Domenico:
„Ma olyan taktikát választottunk, hogy a végén tudjak majd sprintelni. Ez csak részben sikerült, mert a meleghez alkalmazkodnunk kellett. Tamásiban még egy részhajrát is nyertem. A csapat végigdolgozta ezt a nehéz napot, köszönöm nekik. Egy hete még álmomban sem gondoltam volna, hogy szakaszt nyerek a Gemenci Nagydíjon.”

Ignácz György főszervező:
„Kaposvár először szerepelt a Gemenci Nagydíj történetében. Nagyon szívesen látta a város a mezőnyt, igen hangulatosan, igazi vendégszeretetben teltek az ott töltött órák. A szervezésben minden segítséget megkaptunk. A szombati szakaszunkon mi szeretnénk vendégül látni Somogy megye egyik közéleti személyiségét, a jelenleg sportot is felügyelő önkormányzati minisztert, Dr. Gyenesei Istvánt, aki versenyünk fővédnöke.”

[flv]http://www.bringatv.hu/videos/Gemenc_2_szakasz.flv[/flv]


Eredmények, Alisca Bau 34. Gemenci Nagydíj, 1. szakasz a Skoda – Alisca Autócentrum Kupáért. Országúti mezőnyverseny, 171 kilométer:

1. Domenico Loria (Katay Cycling Team) 3:59’54”
2. Grischa Janorschke (Continenal Team Milram) azonos idővel
3. Adam Homolka (Arbö Wien, osztrák) a.i.

Az összetett állása:
1. Davide Torosantucci (Katay Cycling Team) 4:03’43”
2. Madaras Zoltán (P-Nívó Betonexpressz Corratec 2000 SE) 4:03’44”
3. Kristian House (Rapha Condor Recycling.co.uk) 4:03’45”

Mezek:
Kék mezben (összetett versenyben vezető): Davide Torosantucci (Katay Cycling Team)
Zöld mezben (gyorsasági pontverseny): Kristian House (Rapha Condor Recycling.cu.uk)
Piros pöttyös mez (hegyi pontverseny): Rino Zampilli (Katay Cycling Team)
Narancssárga mez (legjobb magyar): Madaras Zoltán (P-NÍVÓ Betonexpress 2000 Corratec)
Fehér mez (legjobb U23-as versenyző): Svab Gasper (Sava)

Letölthető dokumentumok:
– Eredménylista

Forrás: Gemenci Nagydíj sajtóközlemény

Fotók: velo.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo